Titlurile zilei

A plătit un produs pentru copii de la eMag, dar nu l-a mai văzut. Ieșeanca a depus reclamație la OPC. „Produsul nu a fost livrat la termenul și locul stabilit” – FOTO

Publicat: 06 feb. 2024
_____ Vizualizări 10 Comentarii
A plătit un produs pentru copii de la eMag dar nu l-a mai văzut. Ieșeanca a depus reclamație la OPC. Produsul nu a fost livrat la termenul și locul stabilit - FOTO
O ieșeancă este nemulțumită de serviciile eMag

O ieșeancă a comandat un produs pentru copii de la eMag, dar a avut parte de o surpriză neplăcută. Comanda nu a mai ajuns, deși a fost plătită, iar clienta nemulțumită a depus sesizare la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași și Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Cătălina Munteanu a plasat o comandă la eMag, achitând produsul și livrarea. Deși trebuia să ajungă în 3 zile, au trecut două săptămâni, iar acesta nu a mai fost livrat. A plătit pentru un sterilizator pentru biberoane 144 de lei.

„La data de 20 ianuarie 2024, am plasat o comandă înregistrată cu numărul 3113785671 la eMag, achitată integral (produs și livrare). Am solicitat livrarea la easybox-ul Alisan Dancu, cel mai apropiat locuinței. Specific că am fost doar anunțată de serviciul de curierat că produsul dorit nu a fost lăsat la easybox-ul selectat și că va trebui să merg la un alt sediu. Menționez că am comandat un sterilizator pentru biberoane, așadar, având un copil mic în îngrijire, timpul reprezintă un impediment.

Specific că am anunțat problema întâmpinată doamnei Mihaela Sbircea, reprezentant eMag, drept urmare, miercuri, 24 ianuarie, am fost contactată de operatorul call-center-ului eMag, Raluca Oprea, iar în urmă discuției, aceasta m-a asigurat telefonic că va reface comanda, respectiv sterilizatorul va ajunge la domiciliu la data de 29 ianuarie 2024. La această dată, site-ul eMag a promovat o acțiune de publicitate, în sensul aplicării unei reduceri de 30 la sută pentru produsele Pampers. Așadar, am plasat comanda numărul 351145900, însă la final am realizat că reducerea amintită nu a fost aplicată și am refuzat-o”, spune ieșeanca nemulțumită.

O ieșeancă este nemulțumită pentru că nu a primit produsele de la eMag

Ieșeanca a depus sesizare la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Iași și Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

„Seria surprizelor neplăcute a continuat când a doua zi am fost contactată de un reprezentant al firmei partenere, care în mod iritat mi-a explicat că nu înțelege sensul unei noi comenzi a aceluiași produs. Aspectul descris este recunoscut în dialogul purtat cu operatorul eMag, Raluca Oprea. Insist asupra faptului că am comandat acest sterilizator de pe pagina eMag, însă nu mi-am dat acordul pentru a fi contactată de partenerii săi. Am încredințat datele personale doar site-ului eMag și nu am împuternicit platforma în sensul devoalării lor către persoane terțe. Specific faptul că, în acest sens, am înaintat o sesizare către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

La finalul zilei de 29 ianuarie 2024, am fost sunată din nou de către același operator, Raluca Oprea, care mi-a comunicat că nu poate onora comanda discutată, așadar, am așteptat inutil acest sterilizator încă o săptămână, însă mi s-a propus achiziționarea unui alt produs, evident, mai costisitor, în temeiul «oferirii unui discount» și a unei aparente bunăvoințe, având în vedere că situația creată este strict din culpa serviciilor pe care nu le-a onorat eMag”, mai spune Cătălina Munteanu.

Ieșenii au depus mai multe reclamații la eMag.

Cătălina Munteanu: „Produsul nu a fost livrat la termenul și locul stabilit”

Ieșeanca a mai comandat de la eMag și a întâmpinat probleme. Aceasta așteaptă în continuare produsele.

„În concluzie, în pofida faptului că am achitat integral un serviciu (produs și livrare) încă de la data de 20 ianuarie, am întâmpinat două situații: produsul nu a fost livrat la termenul și locul stabilit. Deși am agreat termenii refacerii unei noi comenzi, la sugestia operatorului, am fost contactată de reprezentantul firmei partenere eMag, care a cerut explicații privitoare la această situație. Prin urmare, calific situația drept o încălcare a normelor GDPR de către eMag, în acest sens, reiterez că nu au avut acordul meu pentru a fi contactată de partenerul dumnealor.

Doresc doar modelul de sterilizator comandat, așa cum am agreat și în discuția avută cu operatorul eMag, când mi-am dat acordul să refacă comanda. Înțeleg nevoia comercială, însă îi rog să respecte voința clientului, fără alte sugestii, evident, mai scumpe. Deși pe 29 ianuarie era termenul pentru livrare, așa cum a menționat angajatul call-center, nu l-am primit. Deci aștept de 3 săptămâni produsul”, mai spune reclamanta din Iași.

Reporterii BZI au transmis o solicitare scrisă reprezentanților eMag, dar nu au primit niciun răspuns până la închiderea ediției. Cătălina Munteanu, femeia din Iași, a comandat produsul pentru copii de la eMag, dar nu l-a mai primit.

Comentarii
  • Pe emag marketplace e raiul teparilor. Eu am primit produse contrafacute si cand le-am zis ca fac plangere la politie ma sunau din 10 in 10 min. Nu mai zic ca au trimis si curierul la mine in max o ora ca sa dau produsul inapoi. Acum, daca nu e vandut si livrat de emag nu mai cumpar.

  • eMAG este mai mult o platforma intermediara , firma colaboratoare e de vina ori curierul , si la mine sau intimplat chestii dar sau rezolvat amiabil si cu rabdare

  • Dacă ar fi citit (sau ar fi inteles) politica de confidențialitate a datelor, ar fi aflat ca eMAG poate furniza partenerilor date cu caracter personal. Daca ea a semnat (bifat) ca este de acord cu acest lucru, nu înțeleg ce reclama ea. EMAG este o platforma de tip marketplace, nu este un singur magazin (depozit). Din păcate oamenii nu înțeleg și devin caraghiosi. La cât timp a investit doamna în mail-uri, reclamații, ajungea la o farmacie/magazin fizic pentru a-si achiziționa produsul dorit. Dorința de ieftin, reduceri, de câștig e mai puternica însă.

  • De multe ori produsele ajung mai greu din depozitul sameday=emag decât de unde vin ele în maxim 10 ore Sibiu, Timișoara, Constanța sau București, fac chiar vreo 3-4 zile pana ajung la ‘easy box’ din judetul Iași.

  • Eu am cumpărat un vibrator( model Dildo 4500 w) pt soție dar s-a defectat după 25 de zile folosit in regim intens. După ce am sunat la service, am reușit să-i fac retur.
    Ca sa nu fac scandal, am primit de la vânzător modelul mai puternic de vibrator,cel de 9600 w ! Super si satisfăcut pe masură! Sotia e foarte fericită !

    Loc de concluzii:
    Cumpăr tot timpul de la magazinele online. Poti sa le folosesti la maxim si după, sa le faci retur. Primesti și banii inapoi!

  • Eu am luat un tv 8K Ultra HD (Televizor QLED Smart SAMSUNG, 8K, HDR, 247 cm) de Crăciun și Revelion ( au venit nașii / alte rude din mediul rural pe la noi in vizită) și l-am făcut retur după sarbători fără să zic un motiv.
    Pot spune că toată lumea a rămas mască, se uitau ca pigmeii la un zgârie nori. Bineînțeles că le-am zis că îl am de juma de an și că e luat cașh fară rate. Să crape rânza – n ei de ciudă, efectiv se vedea ura în privirea lor….;)))
    De Paște …vreau ceva mai scump…

Adauga un comentariu