Economic Local

A scăzut numărul locurilor disponibile în creșele din Iași în perioada pandemiei COVID-19! Primăria Iași oferă sprijin financiar familiilor care angajează bone

Publicat: 12 aug. 2020
Primăria Iași încurajează ieșenii să angajeze bone deoarece pe perioada pandemiei de COVID-19 a scăzut numărul locurilor din creșe
A scăzut numărul de locuri disponibile în creșele ieșene în perioada pandemiei COVID-19, iar Primăria Iași încurajează ieșenii să angajeze bone

Măsurile de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19, luate în contextul actual, au impus și o reducere a numărului de locuri disponibile în creșele din Iași. Astfel, Direcția de Creșe Iași anunță că pentru anul 2020-2021 vor rămâne disponibile numai locurile pentru copii reînscriși, în număr de 370, din totalul de 971 de locuri. În acest timp, Primăria Municipiului Iași acordă sprijin financiar printr-un proiect ce vizează famiilile care beneficiază de serviciile unei bone. Părinții pot primi pentru un singur copil suma de 710 lei pe lună, atât timp cât îndeplinesc condițiile de eligibilitate

În eforturile autorităților ieșene de a preveni răspândirea epidemiei de COVID-19 s-a decis o nouă reducere a numărului de locuri diponibile în creșele din oraș. Din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în județul Iași, în ultimele săptămâni au fost impuse noi măsuri prin care se urmărește respectarea normelor de protecție sanitară. Așadar, Primăria Municipiului Iași continuă să ofere ajutor financiar familiilor care angajează cu forme legale o bonă. Ajutorul financiar este cuprins între 250 și 710 lei și este calculat în funcție de veniturile familiei.

„Până în prezent nu a fost nicio aplicare pentru acest sprijin”, a anunțat Luminița Munteanu, director la Direcția de Asistență Socială Iași.

Primăria Iași prezintă avantajele angajării unei bone

Direcția Creșe dispune de 971 de locuri în cele 11 creșe, în condiții normale de sănătate publică. Primăria Iași consideră că, prin apelarea la serviciile unei bone se va rezolva pe viitor problema numărului redus de locuri din creșe și grădinițe. De altfel, persoanele deja angajate legal pe post de bonă au asigurată protecția socială.

„Angajarea unei bone va ajuta la pregătirea în vederea începerii activității școlare a minorilor și va crește numărul de persoane înregistrate cu un contract de muncă activ. Mai mult, persoanele care în prezent exercită ocupația de bonă vor avea asigurată și viitoarea protecție socială”, au anunțat reprezentanții Primăriei Iași.

Veniturile pe membru de familie nu trebuie să depășească 3.500 de lei

Familiile de ieșeni care doresc să beneficieze de acest sprijin trebuie să îndeplinească anumite condiții. În primul rând, membrii familiei nu trebuie să depășească individual venitul de 3.500 de lei și copiii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Îndeplinirea condițiilor se va dovedi de către solicitanți prin prezentarea unor documente, începând cu depunerea unei cereri la sediul Direcției de Asistență Socială Iași. Primăria Municipiului Iași a supus votului în Consiliul Local acest proiect de sprijin pentru familiile ieșene în data de 29 mai 2020.

Investiție de aproape 5.000.000 de euro pentru construirea a patru creșe în Iași

Primăria Iași anunță că patru creșe noi fac parte dintr-un proiect aflat în pregătire. Se așteaptă ca acestea să aibă 22 de săli, cu o capacitate de 550 de copii, în condiții normale de activitate.

„În prezent pregătim proiectele pentru contruirea a patru creșe noi. Acestea vor avea următoarele amplasamente: aleea Nicolina; bulevardul Tudor Vladimirescu; șoseaua Iași – Voinești; strada Canta”, au precizat reprezentanții Primăriei Iași.

Cea mai mare investiție o reprezintă creșa de pe șoseaua Iași – Voinești, unde vor fi incluse opt săli de grupă. Aceasta este evaluată la un cost de aproape 2.000.000 de euro.

Adauga un comentariu