Local

A trecut un an de la dublul asasinat din Moara de Vânt. Pe mormântul tinerei ucise a fost împodobit un brad, în timp ce criminalul își așteaptă pedeapsa – GALERIE FOTO

Publicat: 13 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A trecut un an de la dublul asasinat din Moara de Vânt. Pe mormântul tinerei ucise a fost împodobit un brad în timp ce criminalul își așteaptă pedeapsa - GALERIE FOTO
A trecut un an de la dublul a asasinat din Moara de Vânt și nici până acum criminalul nu și-a primit pedeapsa

A trecut un an de la dubla crimă din Moara de Vânt. Criminalul celor doi iubiți nu și-a primit pedeapsa nici până acum. Acesta se consideră nevinovat, cu toate că există probe care îl încriminează

A trecut un an de la dublul asasinat din Moara de Vânt. Criminalul nu și-a primit pedeapsa nici până acum. Ieri, la mormântul Vanesei Burlacu, zăpada s-a așezat peste un brad împodobit. Candelele se sting rar, iar lacrimile sunt vărsate des de către rude. Vila din Moara de Vânt parcă s-a „conservat”.

Totul este la fel ca înainte de tragedie. În urmă cu un an, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rudele studentului marocan Youssef Jniyah că acesta nu a ajuns la Bruxelles, deși avea un bilet de avion cu plecare din Iași. Oamenii legii au mers la vila închiriată de marocan, pe strada Moara de Vânt, iar acolo au dat peste Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu. Ulterior, anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins la Roma, pe 14 decembrie 2021 și a fost adus în Iași.

Ahmed Sami El Bourkadi rămâne după gratii

Recent, dosarul în care este anchetat Ahmed Sami El Bourkadi a avut un nou termen la Tribunalul Iași. În ciuda faptului că avocata Raluca Andrei preciza că tânărul acuzat de omor ar avea șanse la eliberare, se pare că ședința ce tocmai a avut loc nu l-a scăpat de închisoare pe Ahmed Sami El Bourkadi, măsura arestului preventiv fiind menținută.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive ce a fost dispusă faţă de inculpatul El Bourkadi Ahmed Sami, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat”, precizau magistrații.

Șanse mici să scape de arest

Avocata Raluca Andrei a discutat cu reporterii BZI despre șansele ca Ahmed Sami El Bourkadi să scape de pedeapsa închisorii.

„Până când nu vom începe cercetarea judecătorească sau până când Curtea nu va dispune o eventuală restituire a dosarului, această măsură va fi menținută mai mult ca sigur. Trebuie să se schimbe temeiurile avute în vedere inițial și, dacă va fi rechizitoriul întocmit, ar avea o șansă la eliberare”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul de origine marocană, Ahmed Sami El Bourkadi.

Din spusele avocatei, nu au apărut noi probe la dosar, urmând ca de acum încolo să existe această posibilitate. În luna martie, una dintre probele relevante care au contribuit la arestarea marocanului a fost reprezentată de un rucsac incendiat în păduricea din apropierea vilei din Moara de Vânt.

„După ce depășim această etapă pot apărea elemente de noutate. Momentan, lucrurile au stagnat, să spunem așa”, a adăugat avocata Raluca Andrei.

Adauga un comentariu