Titlurile zilei

A vrut să fie pilot de avion, dar a ajuns om de afaceri de succes. Robert, tânărul din Iași care a investit într-un service auto, recondiționează mașini de epocă de sute de mii de euro – FOTO

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A vrut să fie pilot de avion dar a ajuns om de afaceri de succes. Robert tânărul din Iași care a investit într-un service auto recondiționează mașini de epocă de sute de mii de euro - FOTO
Robert Gall este unul dintre antreprenorii din Iași care au obținut 40.000 de euro, fonduri de la bugetul de stat, acordate prin programul Start-Up Nation. Banii i-a investit în achiziția de echipamente moderne necesare efectuării serviciilor în cadrul service-ului auto pe care îl deține de 12 ani

Robert Gall este unul dintre tinerii din Iași care au investit într-o afacere de succes atât fonduri proprii, cât și banii obținuți prin programul Start-Up Nation. Pasiunea pentru mașini dezvoltată în copilărie l-a condus spre antreprenoriat și în urmă cu 12 ani a înființat o afacere în domeniul auto, în service-ul său fiind recondiționate mașini de epocă de sute de mii de euro

Robert Gall, în vârstă de 39 de ani, este unul dintre oamenii de afaceri din Iași care a reușit să obțină 40.000 de euro, fonduri de la bugetul de stat acordate prin programul Start-Up Nation. Cu banii primiți, antreprenorul a cumpărat echipamentele necesare dezvoltării afacerii. Tânărul controlează societatea Service RallyCars SRL, cu punct de lucru pe Calea Chișinăului.

„Am cumpărat compresor de aer, aparat de sudură, pistoale de vopsit, cabină de vopsit, care arată ca o garsonieră și a costat în jur de 30.000 de euro. Este o cabină cu cărbuni, cu emisie de noxe cât mai scăzute, motoare Siemens, instalație electrică Schneider. Totul este nou. Vrem să ne mutăm de aici într-o hală nouă pentru că tot ce vedeți în zonă se va vinde. În noul spațiu vom construi de la zero totul, iar în noul service vom utiliza toate aceste echipamente noi, cumpărate prin proiect. Am deschis service-ul în urmă cu 12 ani și de atunci utilajele folosite s-au uzat, a fost nevoie să le schimbăm, de aceea am depus proiect în programul «Start-Up Nation». Banii au intrat direct în contul furnizorului de utilaje, noi nu am pus mâna pe ei, să spun așa”, povestește Robert Gall, inginer mecanic de meserie.

Robert Gall, om de afaceri din Iași: „Am vrut să fiu pilot de avion”

Ultimul control din partea inspectorilor Agenției pentru IMM-uri, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, instituția care verifică proiectele Start-Up Nation, a fost la începutul acestui an.

„Echipa din instituția care se ocupă de acest program a venit și a verificat echipamentele anul acesta, iar de acum noi suntem în afara programului, nu mai suntem monitorizați”, spune ieșeanul care a vrut să fie pilot de avion, însă a renunțat la această idee.

„Am văzut modelul în familie, cel al pilotului de avion, însă viața m-a purtat în altă direcție. De mic mi-a plăcut să iau mașinile și să le recondiționez, iar pasiunea aceasta am transformat-o într-o afacere, una de familie”, mai spune inginerul care povestește că pandemia l-a determinat să se adapteze situației, însă nu a închis afacerea, cum au făcut alți colegi.

„Pandemia a speriat multă lume, dar noi am muncit în regim normal. S-au scumpit însă materialele de tinichigerie din cauza pandemiei. Mașinile se dau cu dezinfectant, am mai dus mașinile recondiționate la domiciliul clientului pentru că le era frică să iasă din casă, clienții au putut utiliza mașinile noastre, ale firmei, cât timp erau la service. Ne-am adaptat situației, dar nu am închis deloc. Sunt firme care au dat angajații în șomaj tehnic, am văzut că unele s-au închis, însă la noi a fost bine. Ne-am descurcat”, povestește Robert Gall.

Ultima mașină recondiționată în service-ul auto al lui Robert Gall este o Dacia 1300, veche din anul 1974

Antreprenorul susține că în service-ul auto situat pe Calea Chișinului ar mai fi nevoie de angajați, însă nu se găsesc specialiști.

„Vă spun sincer că am lucrat și duminică, pentru că trebuie să finalizez niște lucrări. Mai lucrează în service doar fratele meu și încă un angajat. Nu găsim specialiști. Aici eu sunt și angajat, și patron. Cred că noi suntem ultima generație de meseriași. Toți vor fi IT-iști”, mai spune Robert Gall.

Acesta spune că în ultimii ani a început să recondiționeze mașini de epocă, ultima fiind o Dacia 1300.

„Facem recondiționări la orice tip de mașină. Am început să facem și recondiționări la mașini de epocă. Ultima recondiționare a fost la o Dacia 1300, veche din anul 1974. Proprietarul a schimbat totul în interior, este pasionat de mașini vechi. Noi oferim servicii de vopsitorie, tinichigerie, polish. La mașinile electrice, partea de tinichigerie este la fel. Mi-am luat și eu o mașină electrică și sunt mulțumit de ea. Avem colaborări și cu alte firme pentru parcul auto, contracte cu firme de asigurări. Serviciile oferite de noi costă între câteva sute și câteva mii de lei, în funcție de complexitate. De exemplu, pentru vopsit și reparat, serviciile costă între 400 și 1.000 de lei”, mai spune inginerul din Iași.

Ultima expoziție de mașini de epocă a fost la Palas Iași, la începutul lunii aprilie.

Antreprenorii din Iași au investit în afaceri aproape 20 de milioane de lei, bani obținuți în programul Start-Up Nation

Cifra de afaceri înregistrată de firma Service RallyCars SRL în anul 2019 este de 240.000 de lei.

„Nu suntem datori la nimeni și pot să spun că treaba merge bine în continuare. Suntem mulțumiți”, adaugă inginerul.

Antreprenorii din Iași cu proiecte Start-Up Nation primesc jumătate de milion de euro, plăți restante pentru proiectele depuse în anul 2018. Antreprenorii din Iași vor primi banii pentru a dezvolta afaceri în diverse domenii, precum comerț, confecții, IT. Fiecare plan de afaceri din Iași va fi finanțat cu 40.000 de euro. Până în prezent au fost efectuate plăți către băncile partenere, care au virat banii în conturile a 114 antreprenori din regiunea Moldovei, fiind vorba de suma de 21.977.100 de lei. Iașul este unul din județele fruntașe în ceea ce privește numărul de proiecte eligibile depuse în perioada 2017-2020. Astfel, oamenii de afaceri din Iași au dezvoltat afaceri de succes cu 18.540.686 de lei de la stat, bani obținuți prin programul Start-Up Nation.

Adauga un comentariu