Teodor Cibotariu, proprietarul Difereat&Difereat Burgers, este un tânăr din Iași cu o afacere de succes în industria fast-food. Are doar 24 de ani, iar în ultimii șase ani a fost antreprenor. Tânărul a adus pentru prima dată în Iași conceptul de „smash burgers” sau burgeri presați/zdrobiți
Teodor Cibotariu muncește de la vârsta de 15 ani. Povestește că a lucrat în restaurantele din Iași, iar o perioadă scurtă de timp a muncit și în Anglia.
„Am început să lucrez în restaurantele din Iași, când aveam 15 ani, ca ajutor de ospătar, ospătar și apoi în bucătărie. Am plecat în Anglia câteva luni, după terminarea liceului, și am muncit acolo. La 18 ani m-am întors acasă și am deschis o afacere cu narghilea, cu un prieten. Descoperisem narghileaua pe atunci și ne-am gândit că nu era în toate cafenelele, iar noi le puteam aduce în mai multe locații. Am făcut firmă în ziua aia, am cumpărat narghileaua și am început afacerea. Până la 21 de ani am fost cu asociatul meu. Afacerea cu burgerii nu era de fapt în plan. Eu făcusem un proiect european când eram la facultate. Visul meu era să fac o rulotă cu waffles, să mă plimb prin toată țara. Dar nu a fost să fie, având în vedere toată birocrația. Am ajuns la carne de pui. Văzusem eu un concept în Dubai cu crispy de pui, burger de pui. Eu nu mâncam vită deloc, atunci. Abia de anul trecut am început să mănânc vită. O toc de două ori, ca să fiu sigur că nu rămân resturi, că astea, de obicei, deranjează și oamenii nu mai vor să mănânce vita din burgeri. Așa a început nebunia cu burgerii, după ce am pus și vită”, își amintește Teodor Cibotariu.
Teodor Cibotariu este un tânăr din Iași cu o afacere de succes
A investit peste 200.000 de euro în afacerea cu burgeri, bani proveniți din fonduri proprii, de la Uniunea Europeană sau împrumutați de la părinți.
„Noi suntem printre primii care am adus conceptul de smash burgers în Iași. Asta înseamnă că burgerii sunt zdrobiți, ceea ce păstrează mai bine aromele și gustul. De doi ani suntem pe piața din Iași. Nu ducem lipsă de comenzi, pentru că este și trendul acesta, lumea se mută în online și avem cam 2.000 de comenzi lunar. Lumea zice că trebuie să vii cu bani de acasă, să ai succes. Eu am investit toți banii pe care i-am avut, dar nu am venit cu bani de acasă. M-am împrumutat de la mama cu 20.000 de euro! (n.r. – râde). Când i-am zis că deschid a doua locație, mi-a spus că mai bine îmi cumpăram un apartament, o casă. Apropo, eu stau în chirie. Anul acesta încheiem cu o cifră de afaceri de vreo 4 milioane de lei. Deci, suntem în direcția bună și, în general, eu sunt optimist în privința afacerii. Ce e drept, îmi place adrenalina aceasta pe care o simți când faci business și îmi plac banii (n.r. – râde)”, mai spune Teodor.
Corina Dogaru este o altă tânără din Iași care a dezvoltat o afacere de succes.
Teodor Cibotariu: „În promovarea online am investit și investesc mult”
El coordonează activitatea a 18 angajați și spune că mare parte dintre aceștia sunt în companie de la început. A reușit să îi păstreze pentru că a înțeles cât de greu este să muncești în acest domeniu și salariile sunt pe măsura muncii lor.
„Am ținut locul bucătarului și după o zi de muncă eram terminat. Mă dureau picioarele de la cât am stat în bucătărie. I-am mărit salariul a doua zi! Cred că asta trebuie să facă antreprenorii, să se pună în locul angajaților, să vadă cât muncesc. Noi suntem o echipă tânără. Mereu facem filmulețe, le punem pe TikTok. În promovarea online am investit și investesc mult”, mai spune Teodor Cibotariu, care are peste 112.000 de urmăritori pe pagina DiferEAT, pe TikTok.
În meniul „Difereat Burgers” sunt preparate cu prețuri cuprinse între 36 și 48 de lei. Cele două locații sunt în Nicolina și în Copou. Un antreprenor din Iași, stabilit în străinătate, a fost premiat în cadrul galei „Top 100 de români de pretutindeni”. Teodor Cibotariu, proprietarul Difereat&Difereat Burgers, este un alt tânăr din Iași cu o afacere de succes în industria fast-food.
Acum ca are succes (si implicit bani, banuiesc), nu va mai manca burgeri. Isi va permite sa mearga la un restaurant cu farfurii adevarate (nu din carton), cu tacamuri adevarate (nu din lemn), si cu pahare adevarate (nu din carton). Si sa stea pe un scaun. Burgerii si fast-food-ul sunt asociate in general cu low life, cartoane, mancat in picioare si baut coke. Sigur, exista excentrici ori nostalgici ai vremurilor cand erau saraci, care comanda burgeri la un restaurant cu o stea Michelin. Dar astea sunt exceptii. Pentru romani, burger-ul si fast-food-ul sunt smecherie. Mare.
Teo e baiat bun, il cunosc de mult, a vandut de la adidasi, haine, iarba, din tot ce se putea scoate lovele, da are pacate cate fire de par n am eu in cap. prin 2030 si ceva se prescriu astea oricum. succese man
Da’ nu ține doar pentru tine detaliile picante, man. Zi-ne și nouă.
Mai bine puneti mina de la mina si fecetii cadou un abonament la sala !, are mare nevoie la cum arata la 24 de ani !, chiar este in pericol cu sanatatea
Arată de 40 🤯
Arata de 47 , ce mâncați?🙈
Am 53 ani si arat mai bine decat buhaiul asta.