Local

A vrut să fie toreador, dar lipsa de experiență l-a trimis la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași! Tânărul a fost grav rănit de un taur

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A vrut să fie toreador dar lipsa de experiență l-a trimis la Spitalul Sf. Spiridon Iași Tânărul a fost grav rănit de un taur
Andrei Neculai Stăncianu, un tânăr în vârstă de 34 de ani. din județul Neamț, și-a dorit să fie toreador, însă nu a ținut cont că nu are deloc experiență

Andrei Neculai Stăncianu, un tânăr în vârstă de 34 de ani, din județul Neamț, și-a dorit să fie toreador, însă nu a ținut cont că nu are deloc experiență. Isprava acestuia s-a lăsat cu traumatisme grave, motiv pentru care acum este internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Un tânăr din Neamț a făcut pe toreadorul și a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași după ce a fost rănit de taurul pe care l-a provocat

Andrei Neculai Stăncianu a crezut că este pregătit să fie toreador, dar experimentul său s-a terminat urât, bărbatul fiind grav rănit de un taur de la o stână situată în apropierea localității Boghicea, județul Neamț. Tânărul a ademenit animalul cu o haină, iar bovina i-a provocat numeroase traumatisme la nivelul toracelui și al abdomenului. Incidentul a avut loc în data de 21 mai 2024, în jurul orei 22.00.

„Polițiștii din cadrul Sectiei de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 34 de ani s-a prezentat la o unitate medicală, sesizând că a fost lovit de o bovină. În urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că incidentul s-a petrecut la o stână din localitatea Boghicea” au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Sperăm într-o evoluție favorabilă, dar va avea nevoie de tratament în continuare”

Andrei Neculai Stăncianu a ajuns mai întâi la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț, de unde a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Deși evoluția pacientului este favorabilă, trebuie să fie supravegheat în permanență, deoarece pot surveni complicații.

„De la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului din Târgu Neamț am primit, prin transfer, un pacient în vârstă de 34 de ani, cu leziuni multiple de tip traumatism de tip închis și deschis la nivelul toracelui și al abdomenului, produse prin agresiune de animal, respectiv taurul, așa cum a declarat pacientul și așa cum se arăta în anamneze colegilor urgentiști de la Târgu Neamț.

Pacientul era conștient, dar prezenta insuficiență respiratorie acută, generată de fracturile costale multiple atât pe partea dreaptă, cât și stângă, cu plagă deschisă, care au generat hemotorax, pneumotorax și contuzie hepatică. Pacientul a fost internat în clinica chirurgicală de gardă, ei au tratat pacientul împreună cu compartimentul de chirurgie toracică. Sperăm într-o evoluție favorabilă, dar va avea nevoie de tratament în continuare, putând apărea complicații, deoarece este vorba de leziuni importante la nivel toracic”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Adauga un comentariu