Eveniment-Social

Absolvenții Facultății de Arhitectură Iași, premiați la un important festival internațional în Uzbekistan – FOTO

Publicat: 02 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, prezentă și în acest an la un eveniment academic internațional. E vorba de cea de-a IX-a ediție a „International Festival of Architectural, Civil Engineering and Design Schools of Eurasia”. Acesta a avut loc în perioada 14 – 18 noiembrie 2019 și a fost organizat în acest an de către Tashkent Institute of Architecture and Civil Engineering. Acesta face parte din Turin Polytechnic University din Tashkent, Samarkand State Institute of Architecture and Civil Engineering, Bukhara Institute of Technology (Uzbekistan).

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a participat la „International Festival of Architectural, Civil Engineering and Design Schools of Eurasia”. Principalul organizator a fost Kazakh Leading Academy of Architecture and Civil Engineering (Kazakhstan). Din partea Universității Politehnice a participat la acest eveniment prof. univ. dr. arh. Mihai Drișcu. Acesta este decan al Facultății de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. El a fost membru al comisiei de jurizare pentru secțiunea „diplome de arhitectură” în edițiile precedente.

Absolvenții Universității au participat la concurs și au câștigat un premiu întâi

Absolvenții Universității au participat la concurs și au câștigat un premiu întâi. Asta prin arh. Tudor Vlad. De asemenea, au obținut și două premii III, prin arh. Andreea Calancea și arh. Elis Hairi. Totul în contextul în care au fost jurizate 350 de diplome de arhitectură din peste 900 de proiecte înscrise, din 19 țări participante.

„Cu ocazia acestui eveniment, între universitățile participante au fost inițiate acorduri de colaborare. Asta pentru programe de mobilități de studiu pentru studenți și mobilități de predare și de formare pentru cadre didactice. S-a amplificat deschiderea mediului universitar ieșean către zona extra-europeană”, au precizat reprezentanții Facultății de Arhitectură.

În cadrul festivalului au avut loc și vernisajul expoziției lucrărilor înscrise la concursul internațional al proiectelor de diplomă. Au fost și excursii în locuri istorice și obiective turistice din orașele Tașkent, Samarkand și Bukhara.

Adauga un comentariu