National

Academia Română este îngrijorată! Tehnologia 5G ne poate pune în pericol viețile

Publicat: 27 aug. 2020
Academia Română este îngrijorată! Tehnologia 5G ne poate pune în pericol viețile
Academia Română este îngrijorată! Tehnologia 5G ne poate pune în pericol viețile

Academia Română este îngrijorată! Tehnologia 5G ne poate pune în pericol viețile. Joi, Academia Română și-a arătat temerea privind tehnologia 5G și ceea ce ea poate aduce negativ asupra sănătăţii publice. De asemenea, Academia consideră că aceasta este o temă de interes național, în contextul în care 5G a fost aprobat pentru implementare în România.

„Atragem atenţia că expunerea populaţiei la radiaţia de radiofrecvenţe de mare putere în Europa şi, implicit, în ţara noastră este deja o temă de dezbatere în lumea ştiinţifică la nivel mondial”, se arată în comunicatul forului emis joi.

Conform oamenilor de știință, viitoarele staţii 5G vor genera câmpuri electromagnetice de circa 100 de ori mai puternice decât cele ale generaţiilor deja în funcţiune. Astfel, se dezvoltă un ocean artificial de radiaţii milimetrice de înaltă frecvenţă (30-300 GHz), cu imens potenţial de risc, pe termen mediu, asupra vieţii, mai adaugă academicienii.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului şi alte autorităţi medicale internaţionale clasifică câmpul electromagnetic produs de radiofrecvenţe ca posibil carcinogen la om. În mod concret, radiaţiile milimetrice se absorb la nivelul pielii, în profunzime de circa 1-2 mm, precum şi la nivelul păturii superficiale a corneei, iar efectele locale se pot transmite prin mecanisme moleculare în restul organismului. Alături de riscul de cancer, literatura de specialitate semnalează, între altele, efecte precum stresul celular, lezări ale mecanismelor genetice, deficit de memorie şi probleme ale procesului de învăţare, tulburări neurologice”.

Academia Română este îngrijorată! Tehnologia 5G ne poate pune în pericol viețile

Academia este de părere că, anterior punerii în funcţiune a sistemului 5G, este „absolut necesară o analiză ştiinţifică responsabilă, care să vizeze atât evaluarea riscurilor asupra sănătăţii oamenilor, cât şi stabilirea standardelor de expunere maximă totală. În acest context, readucem în atenţie Rezoluţia 1815 din 2011 a Consiliul Europei, care precizează că: «se iau toate măsurile rezonabile pentru a reduce expunerea la câmpuri electromagnetice, în special la radiofrecvenţele din telefoanele mobile, în particular a copiilor şi tinerilor ce par a fi expuşi riscului de tumori ale capului» şi solicită menţinerea la «cel mai scăzut nivel cu putinţă» (principiul ALARA) în ceea ce priveşte timpul de expunere, distanţa şi ecranarea”.

Forul trage un semnal de alarmă în sensul că implementarea tehnologiei 5G fără o evaluare concretă a riscurilor şi vulnerabilităţilor poate avea grave consecinţe asupra sănătăţii populaţiei şi poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele.

Adrina Zuckerman, analiză dură a companiei Huawei dar și a situației actuale din România: „Merge în direcția greșită – corupție, crimă și comunism”

Adrina Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a vorbit despre situația companiei Huawei la nivel mondial. De asemenea acesta a analizat direcția în care se îndreaptă România. Acesta consideră că „merge în direcția greșită – corupție, crimă și comunism”.

„Huawei și stăpânii ei comuniști chinezi au lansat recent o campanie de dezinformare lipsită de rușine încercând să se prezinte drept victime. Dar nu sunt victime. Huawei este un braț corupt al regimului comunist chinez și al sistemului său de securitate. Huawei a fost pusă sub acuzare de către procurorul american pentru Districtul de Est al statului New York pentru numeroase capete de acuzare: fraudă, furt de tehnologie, spălare de bani și alte activități infracționale.”, a scris ambasadorul SUA la București.

Citește mai mult aici!

 

Adauga un comentariu