Stiri si curiozitati

Acatist pentru întoarcerea persoanei iubite. Ce să rostești pentru a te vindeca de suferința în dragoste

Publicat: 26 ian. 2022
Acatist pentru intoarcerea persoanei iubite
Dacă ne confruntăm cu o mare suferință în dragoste după o despărțire sau ne certăm cu partenerul de viață este bine să citim un acatist pentru întoarcerea persoanei iubite.

Atunci când ne-am certat cu partenerul de viață sau ne aflăm la un pas de despărțire este bine să citim un acatist pentru întoarcerea persoanei iubite. Pentru a trece mai ușor peste conflictele din cuplu sau peste momentele tensionate, preoții ne îndeamnă să apelăm la rugăciune. Iată ce să rostești pentru a te vindeca de suferința în dragoste.

Cel mai puternic acatist pentru întoarcerea persoanei iubite

Momentele tensionate din cuplu pot fi copleșitoare și au o influență negativă asupra minții și sufletului. Tot mai multe persoane se plâng de faptul că suferă din dragoste sau regretă că s-au despărțit de persoana iubită.

De cele mai multe ori, există tendința de a renunța la împăcarea cu persoana iubită din cauza orgoliului. În aceste cazuri, preoții ne îndeamnă să apelăm la rugăciune. Rostirea unor rugi vindecătoare îl ajută pe cel în suferință să își limpezească mintea de gândurile rele și să se liniștească.

Mai mult, citirea acatistului pentru întoarcerea persoanei iubite este de ajutor pentru cei care vor să se împace cu partenerul de viață și să treacă peste certuri și neînțelegeri. În momentele de tulburare sufletească, atunci când mintea este întunecată de mânie, este bine să citim acest acatist cu multă smerenie și credință.

,,Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.

Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin.”

Cei care sunt singuri și își caută sufletul pereche sau cei care își doresc să își întemeieze o familie cu persoana iubită pot citi psalmi pentru căsătorie. Aceste rugi puternice îi ajută pe cei care suferă din dragoste să treacă peste această durere sufletească și să aibă parte de liniște și armonie. 

Ce să rostești pentru a te vindeca de suferința în dragoste

Tot mai mulți tineri sunt copleșiți de suferințele în iubire, iar certurile și momentele tensionate pot duce la destrămarea familiei. Cuplurile care trec prin astfel de perioade grele și sunt încercate de ispite trebuie să citească cele mai puternice rugăciuni de împăcare și de liniștire.

Preoții îi sfătuiesc pe cei care s-au certat cu persoana iubită sau suferă după o despărțire să caute sprijinul divin și să recurgă la rugăciune. 

Pe lângă acatistul pentru întoarcerea persoanei iubite, putem rosti câteva rugăciuni vindecătoare de suferințe sufletești. Mai mult, de grabnic ajutor este și Acatistul Izvorul Tămăduirii, care alină durerile și aduce pacea și armonia în familie. 

Pentru a trece mai ușor peste o ceartă în cuplu sau peste o despărțire nedorită, este bine să rostim și o rugăciune la icoana Maicii Domnului ,,Grabnic Ascultătoare.” Această rugă puternică îl ajută pe cel îndurerat și lipsit de speranță să se vindece de durere și să aibă parte de împlinire sufletească.

,,Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu-Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, ceea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine!

Căzând la icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire.”

Dacă ne confruntăm cu o mare suferință în dragoste după o despărțire sau ne certăm cu partenerul de viață este bine să citim un acatist pentru întoarcerea persoanei iubite. Astfel, momentele grele din cuplu vor fi depășite mai ușor, având parte de liniște și armonie în familie. 

Sfântul Anton
Adauga un comentariu