Stiri si curiozitati

Acatist pentru izbăvirea de boală. Ce rugăciuni să rostești pentru însănătoșire grabnică

Publicat: 13 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatist pentru izbăvirea de boală. Ce rugăciuni să rostești pentru însănătoșire grabnică
Acatistul pentru izbăvirea de boală este făcător de minuni și de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

La vreme de grea suferință trupească este bine să citim un acatist pentru izbăvirea de boală. Acesta este tămăduitor și făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată ce rugăciuni să rostești pentru însănătoșire grabnică și liniște sufletească.

Acatist pentru izbăvirea de boală

Atunci când ne confruntăm cu probleme grave de sănătate, suferințe trupești și neliniști sufletești, este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare și cu efect imediat. Pentru a trece mai ușor peste durere, necazuri și disperare și a scăpa de gândurile negre, putem citi cât mai des cu putință un acatist pentru izbăvirea de boală.

,,Miluiește-l, Iubitorule de oameni, pe robul Tău care pătimește, arătându-i milă Ta cea nemăsurată. Dă-i lui putere să se ridice din patul durerii și să se roage Ție împreună cu noi, cei cu sufletele slăbite de patimi, dar însetate de tămăduirea Ta: Iisuse preadulce, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, miluiește-ne!

Doamne, Cel ce ai zis că nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi, primind smerita noastră rugăciune care se aduce Ție cu zdrobire de inimă, vino cu puterea Ta cea tămăduitoare și alină durerile robului Tău care se află în mare suferință, trimițând peste noi harul Tău cel curățitor.

Împreună cu Preacurata Maica Ta, cetele Sfinților se roagă Ție, Dumnezeule al izbăvirilor, pentru tămăduirea credincioșilor care sunt apăsați de boli, de suferințe și necazuri. O, Milostive Doamne, împreună cu rugăciunile lor curate primește și nevrednica noastră rugăciune.

Doamne, trimite Duhul Tău dătător de viață peste toți cei care se îngrijesc de robul Tău, ca să facă aceasta așa cum se cuvine, să nu-i înmulțească suferințele și să nu-i umple sufletul de amărăciune, ci prin grija lor să mângâie sufletul său necăjit. Trimite peste ei harul Tău, ca să se roage Ție împreună cu noi.”

Pe lângă acest acatist tămăduitor și făcător de minuni, putem rosti în fiecare zi și cei 10 psalmi cu puteri vindecătoare. Aceștia sunt de grabnic ajutor la vreme de necaz și ispită. De asemenea, pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești și de ocrotirea divină este bine să citim Acatistul Sf. Înger Păzitor.

Cum să te rogi pentru însănătoșirea trupului și liniștirea sufletului

La vreme de deznădejde, teamă și grea suferință trupească sau sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni tămăduitoare. Acestea îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste probleme și să își păstreze credința statornică. Una dintre cele mai puternice rugi este rugăciunea pentru bolnavul căzut în deznădejde, ce trebuie rostită dimineața și seara.

,,Doamne, Dumnezeule al părinţilor noştri, Care dăruieşti pace multă celor ce iubesc legea Ta, ai grijă de robul Tău cel bolnav care este greu încercat de deznădejde. Nori negri s-au abătut asupra sufle­tului său şi nu mai vede razele iubirii Tale.

Cugetul său s-a întunecat şi nu se mai împărtăşeşte de lumina Ta.O, amară deznădejde! Crudă fiară care se nă­pusteşte asupra sufletului ca asupra unui pui lipsit de apărare! Numai Tu ştii, Atotştiutorule, câţi şi-au pus capăt zilelor din această pricină, câţi oameni au fost aruncaţi de acest duh rău în adâncurile iadului.

Să nu îngădui ca făptura Ta să fie înghiţită de moarte, ci să fie ridicată prin puterea Ta. Dăruieşte şi lui şi nouă, Doamne, roadele Du­hului Tău cel Sfânt, care sunt pacea, dragostea, îndelunga răbdare, credinţa, blândeţea, înfrânarea şi curăţia, ca atunci când vom părăsi această lume să intrăm în odihna Ta cea cerească. Amin!”

De asemenea, putem rosti și o rugăciune pentru bolnavi pentru dobândirea răbdării în boală.

,,Doamne, Dumnezeul nostru, Care ai răbdat prigonirile, batjocurile şi chiar moartea pe cruce pentru mântuirea noastră, Cel Ce ne-ai spus că „prin răbdarea voastră veţi dobândi sufletele voastre”, arată-mi, mie, păcătosului, milele Tale cele bogate şi dăruieşte-mi duhul răbdării, ca sufletul meu cel încercat să dobândească alinare.

Vezi deznădejdea care mă ispiteşte, vezi încer­carea prin care trec şi ajută-mă să ies din ea curăţit de păcate şi pregătit să-Ţi slujesc în toate zilele vieţii mele, şi să slăvesc numele Tău cel sfânt, cântând împreună cu toţi îngerii şi sfinţii: Aliluia!”

Acatistul pentru izbăvirea de boală este făcător de minuni și de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Acest acatist are o putere tămăduitoare deosebită și se rostește pentru însănătoșire grabnică, liniște sufletească și îndepărtarea gândurilor negre.

Adauga un comentariu