Stiri si curiozitati

Acatistul Sf. Maria Egipteanca. Are puteri tămăduitoare și este făcător de minuni

Publicat: 08 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatistul Sf. Maria Egipteanca. Are puteri tămăduitoare și este făcător de minuni
Acatistul Sf. Maria Egipteanca este făcător de minuni și se rostește la vreme de boală, întristare și deznădejde.

Mulți credincioși citesc Acatistul Sf. Maria Egipteanca pentru că are puteri tămăduitoare și este făcător de minuni. Acest acatist se citește cu multă credință și smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre. Puțini sunt cei care știu la ce ajută Acatistul Sf. Maria Egipteanca. Iată când și cum se citește.

Acatistul Sf. Maria Egipteanca

Acatistul Sf. Maria Egipteanca are o putere tămăduitoare deosebită și se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești. Acest acatist se rostește la vreme de necaz și întristare, când suntem copleșiți de probleme, necazuri și ispite.

,,Întru tine maică cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; și lucrând ai învățat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta și cu în­gerii împreună se bucură, cuvioasă Marie, duhul tău.

Îngerului luminii și luceafărului pustiei cele de laudă să-i aducem, noi, care ne minunăm de nevoințele ei cele mai presus de fire. Iar tu, ca ceea ce ai biruit pe Veliar cu puterea Crucii și cununa slavei ai dobândit-o de la Dumnezeu, roagă-te Stăpânului Hristos, ca să ne izbăvească de păcate pe noi, cei ce-ți cântăm: Bucură-te, Preacuvioasă Maică Maria, mult folositoare !

Lucrurile lui Dumnezeu, tăinuite în aleșii Săi, a le descoperi spre folosul sufletesc, bine este, cugeta Sfântul Sofronie, auzind de la Cuviosul Zosima prealuminatele tale fapte, Prea­­cuvioasă Maică Maria Egipteanca, iar noi, nepu­­tincioșii, mult minunându-ne de cele mai presus de fire ale tale aspre nevoințe, întru mare umi­lință îi strigăm lui Dumnezeu, Cel ce minunat se proslăvește întru sfinții Săi: Aliluia!

Pe lângă  acest acatist puternic și făcător de minuni putem rosti cât mai des cu putință și câteva rugăciuni scurte care fac minuni. Acestea sunt de grabnic ajutor la vreme de boală, întristare și grea suferință trupească sau sufletească.

Cum să te rogi pentru îndepărtarea relelor și iertarea păcatelor

Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. La vreme de grea încercare, de deznădejde și tulburare interioară putem spune o rugăciune pentru liniște sufletească. Aceasta are o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe credincios să aibă parte de îmțelegere în familie, de spor în casă și de binecuvântarea divină.

,,Dumnezeule, întru numele Tău mântuieşte-mă şi întru puterea Ta mă judecă. Dumnezeule, ascultă ru­gă­ciu­nea mea, pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine şi mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea şi m-am abătut. Inima mea s-a tulburat întru mine şi frica morţii a căzut asupra mea. Temere şi cutremur au venit peste mine şi întunericul m-a acoperit. Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, ziua am strigat şi noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugă­ciu­nea mea, că s-a umplut de rele sufletul meu şi viaţa mea de iad s-a apropiat! Miluieşte-mă, Doamne, că ne­pu­tincios sunt! Vindecă-mă, că s-a tulburat foarte su­fle­tul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea. În toate nop­ţile îmi stropesc patul cu lacrimile mele şi în ele îmi scald aşternutul. Pentru ce eşti mâhnit, suflete al meu, şi pentru ce mă tulburi? Nădăjduieşte spre Dumnezeu şi mă voi mărturisi Lui, mântuirea feţei mele şi Dumnezeul meu.

Acatistul Sf. Maria Egipteanca este făcător de minuni și se rostește la vreme de boală, întristare și deznădejde. Acest acatist are un efect imediat pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Adauga un comentariu