Local

Accident feroviar grav la Iași! Un autoturism a fost lovit de tren – UPDATE, EXCLUSIV FOTO, VIDEO

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Accident feroviar grav la Iași Un autoturism a fost lovit de tren - UPDATE EXCLUSIV FOTO VIDEO
Accident feroviar în județul Iași

În urmă cu puțin timp s-a produs un accident feroviar la Iași. Din primele informații deținute de reporterii BZI, incidentul a avut loc în Bădeni, comuna Scobinți.

UPDATE 4: Autoturismul a fost scos de pe calea ferată. Circulația feroviară a fost reluată.

„Începând cu ora 13:20 autoturismul a fost scos de pe calea ferată. Trenul a fost întors la stația CFR Hârlău. Echipajele de intervenție s-au retras la bază”, a mai adăugat ISU Iași.

UPDATE 3: Prof. dr. Diana Cimpoeșu a transmis care este starea de sănătate a victimelor.

„De la accidentul feroviar – 2 victime:
1. bărbat, aproximativ 72 ani, cu centură. Diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, traumatism cranio facial, contuzie forţe toracică abdominală stâng. A fost preluat de ESA.
2. copil, 15 ani, pasager spate. Diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, traumatism cranio facial, contuzie toraco abdominală. A fost preluat de SAJ cu medic de la Tg. Frumos (dr. Pacurici)”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

UPDATE 2: Misiunea este în dinamică. A aterizat și echipajul de salvare aeriană.

„Victimele, cu diverse politraumatisme, conducătorul auto, bărbat, în vârstă de 71 de ani a fost preluat de ESA pentru a fi transportat la spital, iar pasagerul dreapta, bărbat, în vârstă de 16 ani a fost preluat de către echipajul medical SAJ tip C sosit la locul intervenției”, a mai adăugat ISU Iași.

UPDATE: Victimele au fost extrase din autoturism.

„Accident feroviar, un autoturism cu 2 pasageri, la Bădeni- Hârlău. A fost dirijat ESA, echipaj cu medic de la Tg. Frumos, SAJ tip B2 și EPA Hârlău. Victimele au fost extrase, sunt evaluate acum, conştiente”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Știre inițială

Un autoturism a fost lovit de trenul Hârlău – Iași.

Două persoane ar fi fost rănite.

Nu se cunoaște cauza exactă a accidentului.

A fost direcționat și elicopterul SMURD Iași.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenție.

„Accident feroviar în localitatea Bădeni, comuna Scobinți – autoturism lovit de trenul 11408 Hârlău – Iași, 2 victime cu starea de conștiență alterată, posibil încarcerate Se deplasează 2 autospeciale de intervenție, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg. Frumos, respectiv Punctului de Lucru Hârlău. ASAS, AID + EPA de la PL Harlau si Det. Tg. Frumos. Din cadrul SAJ se deplasează două echipaje. De asemenea, elicopterul SMURD a fost direcționat la locul evenimentului”, a transmis ISU Iași.

Comentarii
  • Trebuie instalate bariere la Bădeni.
    Nu ai vizibilitate de loc la trecerea de cale ferată.
    Îți sare trenul în față dintre tufișuri, nu alta!

  • Astfel, cand doua agregate mecanizate se aproprie simultan de o intersectie, venind de pe drumuri / linii publice de aceeasi categorie, pe care nu sunt instalate semafoare sau indicatoare de prioritate, vehiculele care vin dinspre dreapta au prioritate de trecere.
    Clar ca apa de fantână: mecanicul trebuia să acorde prioritate. Dat afară de la muncă( CFR) și tuns zero…ca absolvenții de la Socola😋

  • Asa e in Romania fara bariera cu rosu nu dau prioritate nici la tren, este dezastru in intersectia de la CET.

  • Trenurile ar trebui să oprească în secunda doi când se apropie un zeu sau o zeiţă cu maşina.
    Nu mai violaţi dreptul inviolabil al românului la şofat deamboulea!!!
    Aşa cum zicea Schopenhauer: „Pe român l-a fătat mă-sa în maşină”

  • Pfoai…ce culți, ce ironici, ce hâtri mai suntem noi breeee…
    Bă berbecilor, ia ascultați și luați aminte:
    acolo la locul producerii accidentului (trecere la nivel cu cale ferată fără bariere), oprește tot omul sănătos la cap, că vede ditai crucile Sfântului Andrei.
    Faza-i alta băăăăăăă, băștepților și filozofilor: când oprești acolo, NU AI VIZIBILITATE DATORITĂ VEGETAȚIEI, că domnii de la CFR nu se obosesc să toaleteze vegetația crescută, ca să nu mai spun că, mă mir cum mai merge trenul, că traversele sunt crăpate și au elementele de prindere (buloane și trifoane pentru cunoscători) în genul 1 da, 2, pauză. Ziua trece, leafa merge, acuși o ia și trenul prin Bahlui.🤣

Adauga un comentariu