Local

Accident feroviar în localitatea ieșeană Picioru Lupului. Un bărbat a fost lovit de tren – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Publicat: 01 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În această seară, în localitatea ieșeană Picioru Lupului din comuna Ciurea a avut loc un accident feroviar. Un bărbat a fost lovit de tren. Acesta este conștient. Mai multe echipaje intervin la fața locului.

Bărbatul se află sub influența băuturilor alcoolice. Din fericire acesta nu a fost grav rănit. Are o fractură la unul dintre brațe.

„ISUJ IAȘI intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare, terapie intensivă mobilă, un echipaj de prim-ajutor, la un accident feroviar în Halta Piciorul Lupului, comuna Ciurea, județul Iași. Din primele informații persoana de sex masculin, aproximativ 52 ani, a fost lovita de tenul 6414. Acțiunea este în dinamică”, se arată în comunicatul transmis de ISUJ IAȘI.

Victima a suferit contuzii toraco- abdominale, traumatisme la membrele superioare, este conștientă, a fost preluată de TIM și transportată la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!

Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.

Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!

Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!

Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.

Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.

Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!

Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!

Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.

Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.

Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!

Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

Adauga un comentariu