International

Accident feroviar în Taiwan. Cel puțin 8 de persoane au murit și 70 sunt încarcerate – FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 02 apr. 2021
accident feroviar Taiwan
Cel puțin 36 de persoane au murit și alte 70 sunt încarcerate după ce un tren a deraiat vineri, într-un tunel din estul Taiwanului, a anunţat poliţia feroviară

Tragedie în Extremul Orient. Cel puțin 36 de oameni au murit și alte 70 de persoane sunt în aceste momente încarcerate după ce un tren a deraiat vineri, 2 aprilie 2021, într-un tunel din estul Taiwanului, a transmis poliţia feroviară.

Accidentul feroviar este cel mai grav dezastru din ultimele patru decenii în Taiwan.

UPDATE: Bilanţul accidentului feroviar înregistrat vineri în Taiwan a ajuns la 48 de morţi şi 66 de răniţi, acesta fiind cel mai grav incident de acest fel din ultimele patru decenii.

În tren erau în jur de 490 de pasageri care călătoreau din capitala Taipei spre Taitung, oraş situat în sud-estul insulei. Anterior, departamentul de pompieri taiwanez anunţase că în tren se aflau 350 de pasageri.

Un tren cu turiști a deraiat de pe șine

Garnitura de tren era un transport express care se deplasat pe ruta Taipei – Taitun. Trenul transporta foarte mulți turiști și persoane care se îndreptau spre domiciliu la începutul unui weekend prelungit. Trenul a deraiat de pe șine într-un tunel la nord de Hualien, în estul Taiwanului, au menționat forțele de intervenție.

Conform salvatorilor, trenul transporta circa 350 de persoane. În altă ordine de idei, presa din Taiwan a relatat faptul că foarte multe persoane stăteau în picioare în momentul accidentului feroviar, motiv pentru care aceștia au fost pur și simplu aruncați în toate părțile.

Mai mult de 40 de persoane au fost transportate la spital, altele fiind în curs de transportare către unitățile medicale. Conform pompierilor, nu mai puțin de 70 de persoane se află încarcerate în tren.

Între 80 și 100 de persoane au fost deja evacuate din primele patru vagoane ale trenului, în vreme ce ultimele patru vagoane ale trenului sunt complet ”deformate” și sunt extrem de greu de accesat.

Agenția oficială de știri a transmis că un camion „care nu era parcat corespunzător” a fost suspectat că a alunecat în calea trenului. Pompierii au arătat, de asemenea, o imagine a ceea ce părea a fi epava camionului care stătea lângă trenul deraiat, scrie Reuters.

32 de morți și 60 de răniți într-un accident feroviar la 500 de kilometri de Cairo

O altă tragedie a avut loc în Cairo în data de 26 martie 2021. Cel puţin 32 de persoane au murit în urmă cu exact o săptămână în sudul Egiptului, după ce două trenuri au intrat în coliziune frontală, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de postul Sky News.

Accidentul feroviar a avut loc în apropierea oraşului Sohag, la circa 500 de kilometri sud de Cairo.

Bilanţul preliminar arăta 32 de morţi şi 60 de răniţi, potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de intervenţie. Zeci de ambulanţe au fost trimise la locul accidentului feroviar.

 
Adauga un comentariu