National

Accident feroviar mortal în Bacău. Un autoturism a fost lovit de tren – Foto, Update

Publicat: 06 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident feroviar mortal în Bacău. Un autoturism a fost lovit de tren - Foto Update
Accident feroviar mortal în Bacău

Update: „La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 15.30, am fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier în loc. Dumbravă. La faţa locului poliţiştii au constatat că un bărbat de 65 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Itesti-Dumbrava, la trecerea la nivel cu calea ferată, nu a respectat semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune, s-a angajat în traversarea căii ferate şi a fost surprins şi accidentat de o garnitură de tren persoane.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a unui bărbat de 64 ani, din Bacău, pasager pe locul din dreapta al autoturismului lovit precum şi decesul a trei persoane cu identitate necunoscută care se aflau pe bancheta din spate din acelaşi autoturism. Atât cobducatorul auto cât şi mecanicul garniturii de tren, un bărbat de 26 ani, din jud. Suceava, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0 în ambele cazuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în care se efectuează cercetări pentru stabilirea identităţii persoanelor decedate în urma evenimentului rutier şi a împrejurărilor producerii acestui accident”, au declarat reprezentanții Poliției.

Luni, 6 iulie 2020, s-a produs un accident feroviar în judeţul Bacău. Potrivit autorităţilor, accidentul feroviar a avut loc în satul Dumbravă, comună Iteşti, judeţul Bacău. Un autoturism a fost lovit de tren, iar în urma impactul au fost înregistrate patru victime.

Accident feroviar mortal în Bacău

Un accident feroviar mortal a avut loc în judeţul Bacău. Un autoturism care nu a oprit la trecerea nivel cu calea ferată şi a fost izbit în plin de tren. Accidentul tragic a avut loc în satul Dumbravă, comună Iteşti, judeţul Bacău. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o autospecială de stingere cu apa şi spumă, un echipaj de descarcerare grea şi un echipaj medical SMURD a detaşamentului Bacău.

În urma evenimentului feroviar s-au înregistrat patru victime. Din nefericire două persoane au decedat, iar alte două sunt ranite grav. Persoanele ranite au fost preluate de echipajele medicale şi transportate la unitate spitalicească.

Garnitură de tren implicată este Intercity 1751, ce circula pe relaţia Bucureşti Nord – Suceava. Nu s-au înregistrat victime în rândul călătorilor sau a personalului. Trenul nu a deraiat, însă circulata feroviară este blocată.

Accident feroviar Iași

În localitatea ieşeană Podu Iloaiei, la bariera Lețcani a avut loc un accident feroviar pe data de 16 aprilie 2020. Impactul s-a produs intre un tren şi un camion. La faţa locului au intervenit o autospecială dotată cu apă şi spumă, o descarcerare, o Terapie Intensivă Mobilă şi un Echipaj de Prim Ajutor. Nu se știe dacă a fost o problemă cu semaforul de la calea ferată sau șoferul a trecut pe culoarea roșie însă impactul a fost unul violent. Trenul a deraiat de pe șine. Trenul aparține firmei RegioTrans, o firmă privată de transport feroviar.  Din cauza accidentului s-a format un ambteiaj pe mai multi kilometri pe ambele sensuri de mers. Traficul a fost afectat. S-a așteaptat o macara pentru a ridica vagonele care au deraiat.

Din tren au fost evacuate aproximativ 20 de persoane. Două persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, șoferul de pe camion şi mecanicul de locomotivă, însă amândoi au refuzat să fie transportaţi la spital. Un echipaj de prim ajutor ajuns la locul accidentului. Victima, șoferul de pe camion, a fost preluat pentru a fi transportat la o unitate medicală. Acesta era conștient.

Accident feroviar la Iași. O femeie s-a aruncat în fața trenului

Accident feroviar în seara de 8 iunie 2020 la Iaşi. O femeie de aproximativ 55 de ani şi-ar fi pus capăt zilelor după ce s-a aruncat în fata trenului. Din primele informaţii deţinute de reporterii Cotidianului Bună Ziua Iași se pare că femeia a vrut să se sinucidă, aşteptând ca trenul să ajungă în dreptul ei, iar mai apoi s-a aruncat pe calea ferată. În urma impactului deosebit de puternic moartea a survenit instant. Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Trebuie precizat faptul că poliţiştii criminalişti sunt la faţa locului. Trupul neînsufleţit va fi transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi pentru necropsie. Ulterior se vor stabili cauzele decesului.

„Intervenție SMURD la accident de tren în Valea Lupului. Persoana care s-a aruncat în fața trenului cu ruta Cluj-Galați a decedat. Aceasta este o femeie în vârstă de 55 de ani”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Din păcate în trecut, în aceeși zonă au avut loc nenumărate accidente. Traficul în zonă a fost restricționat. Femeia decedată nu a fost identificată.

Adauga un comentariu