Accident grav pe Dunăre. Două persoane au decedat, iar alte cinci sunt dispărute

Accident grav pe Dunăre. Două persoane au decedat, iar alte cinci sunt dispărute

19 mai 2024, 19:20,
BZI.ro, în Actualitate

Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute, după o coliziune între o mică barcă cu motor şi o navă de croazieră pe Dunăre, la nord de Budapesta, produsă sâmbătă seară, a anunţat poliţia duminică, transmite Reuters.

Cadavrul unui bărbat şi al unei femei au fost găsite la nord de capitală, iar autorităţile încă încearcă să găsească alți cinci adulţi – trei bărbaţi şi două femei – despre care cred că se aflau pe barcă.

Un purtător de cuvânt al poliției din Budapesta, Soma Csecsi, a declarat că opt adulți se aflau la bordul ambarcațiunii cu motor în momentul coliziunii.

Accidentul a fost raportat sâmbătă seara, după ce poliția a vorbit cu un bărbat găsit sângerând, cu o rană la cap, pe malul Dunării, lângă oraşul Veroce, la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala Budapesta.

„Poliția a vorbit cu bărbatul și din comunicarea sa inițială s-a tras concluzia că probabil a fost victima unui accident cu barca”, a spus Csecsi.

La câteva ore după ce poliţiştii au început căutarea, au descoperit în apă o barcă avariată, pe care au remorcat-o până la mal.

„La momentul accidentului era localizată în zonă o navă de croazieră, care a fost oprită în localitatea Komarom unde polițiștii au stabilit că nava este avariată pe o parte”, a adăugat oficialul.

Presa de stat maghiară a difuzat imagini cu o navă de croazieră lungă de 109 metri, identificată ca aparținând Heidelberg cu sediul în Elveția. Nu a fost imediat clar câți oameni se aflau la bord sau naționalitățile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *