Prima pagină » Actualitate » Accident grav pe Dunăre. Două persoane au decedat, iar alte cinci sunt dispărute
Accident grav pe Dunăre. Două persoane au decedat, iar alte cinci sunt dispărute

Accident grav pe Dunăre. Două persoane au decedat, iar alte cinci sunt dispărute

19 mai 2024, 19:20,
BZI.ro, în Actualitate

Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute, după o coliziune între o mică barcă cu motor şi o navă de croazieră pe Dunăre, la nord de Budapesta, produsă sâmbătă seară, a anunţat poliţia duminică, transmite Reuters.

Cadavrul unui bărbat şi al unei femei au fost găsite la nord de capitală, iar autorităţile încă încearcă să găsească alți cinci adulţi – trei bărbaţi şi două femei – despre care cred că se aflau pe barcă.

Un purtător de cuvânt al poliției din Budapesta, Soma Csecsi, a declarat că opt adulți se aflau la bordul ambarcațiunii cu motor în momentul coliziunii.

Accidentul a fost raportat sâmbătă seara, după ce poliția a vorbit cu un bărbat găsit sângerând, cu o rană la cap, pe malul Dunării, lângă oraşul Veroce, la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala Budapesta.

„Poliția a vorbit cu bărbatul și din comunicarea sa inițială s-a tras concluzia că probabil a fost victima unui accident cu barca”, a spus Csecsi.

La câteva ore după ce poliţiştii au început căutarea, au descoperit în apă o barcă avariată, pe care au remorcat-o până la mal.

„La momentul accidentului era localizată în zonă o navă de croazieră, care a fost oprită în localitatea Komarom unde polițiștii au stabilit că nava este avariată pe o parte”, a adăugat oficialul.

Presa de stat maghiară a difuzat imagini cu o navă de croazieră lungă de 109 metri, identificată ca aparținând Heidelberg cu sediul în Elveția. Nu a fost imediat clar câți oameni se aflau la bord sau naționalitățile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *