Local

Accident rutier, finalizat cu un dosar penal! Un ieșean a urcat băut bine la volan și s-a proptit cu mașina într-un autoturism parcat!

Publicat: 20 mart. 2021
O autospecială de Poliție
Polițiștii ieșeni i-au întocmit un dosar penal unui șofer care a fost prins băut în urma unui accident rutier

Un șofer din Iași s-a ales cu un dosar penal în urma unui accident rutier. Polițiștii au constatat că individul consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Alți conducători auto au fost prinși în neregulă, pe străzile din Iași, fiind date zeci de amenzi pentru acest motiv

Accident rutier finalizat cu un dosar penal! Un ieșean a urcat băut bine la volan și s-a proptit cu mașina într-un vehicul care era parcat! Pe de altă parte, polițiștii ieșeni au intervenit zilele trecute la peste 80 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. Aceștia au lăsat zeci de șoferi fără permise. Au fost date peste 340 de amenzi. În urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracțiuni.

„Au fost organizate 12 acțiuni și s-a intervenit la 82 de incidente, dintre care 70 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 17 infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 349 de amenzi, în cuantum de 103.055 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 30 de permise și au fost retrase două certificate de înmatriculare”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Un ieșean, cercetat penal după ce a urcat băut la volan și a comis un accident rutier

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au anunțat ieri că efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe data de 18 martie 2021, un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Iași, a acroșat un vehicul care staționa. În urma testării bărbatului de 42 de ani cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la un spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Din păcate, tot mai mulți șoferi sunt prinși băuți pe străzile din județul Iași în ultima perioadă.

Zeci de șoferi, sancționați pe străzile din Iași

În același timp, polițiștii Biroului Rutier, împreună cu polițiști locali, au acționat în municipiul Iași pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației rutiere de către pietoni.

„În urma neregulilor constatate, au fost date 89 de amenzi, în valoare totală de 30.940 de lei, dintre care 37 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni și 52 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare. De exemplu, un bărbat de 68 de ani a fost sancționat contravențional deoarece a traversat strada Anastasie Panu, din municipiul Iași, printr-un loc nepermis pietonilor”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu