International

Accident rutier grav în Germania. Un BMW, strivit între trei camioane. Trei morţi nu au putut fi identificaţi între fiarele contorsionate – FOTO

Publicat: 10 mart. 2021
fiarele contorsionate ale unui BMW X5 după un accident în Germania
Accident rutier mortal în Germania. Marţi, 9 martie 2021, a fost o zi neagră pentru familiile a trei persoane. Un BMW X5 a fost strivit între trei camioane. Coliziunea a fost fatală pentru trei care au murit pe loc în bolidul de lux

Accident rutier mortal în Germania. Marţi, 9 martie 2021, a fost o zi neagră pentru familiile a trei persoane. Un BMW X5 a fost strivit între trei camioane. Coliziunea a fost fatală pentru trei care au murit pe loc în bolidul de lux.

Din nefericire, nicio persoană care se afla în autoturismul contorsionat nu a putut fi încă identificat. Evenimentul rutier a avut loc pe autostrada A44 din Germania, între intersecția Wünnenberg-Haaren și Lichtenau, trei persoane au fost ucise. Ceilalţi trei șoferi, toți camionagii, au fost răniți, scrie Bild.

Accident rutier mortal pe o autostradă din Germania

Autostrada A44 din Germania a fost închisă timp de circa 11 ore la locul accidentului, în direcția Kassel, până cu puțin înainte de miezul nopții. Accidentul s-a produs în jurul prânzului, marți, 9 martie 2021, la ora 12.20.

Trei camioane și un BMW X5 înmatriculat cu numere de Spania au fost mașinile implicate în accidentul mortal care a făcut înconjurul Europei. Toți cei trei ocupanți ai BMW-ului au fost murit pe loc, între fiarele contorsionate ale bolidului de lux în care rulau.

După cum se poate observa în imaginiele cu un puternic impact emoţional, maşina a fost practic de nerecunoscut. Pompierii care s-au deplasat de urgenţă la faţa locului au încercat timp de câteva ore să scoată victimele din ea. Până miercuri de dimineață poliția nu reușise să identifice cele trei victime.

Dinamica accidentului a fost reconstituită de anchetatorii germani după declarațiile martorilor și ale celor trei șoferi de camion implicați.

Cum s-a produs accidentul mortal în care au murit trei persoane, iar alte trei au fost rănite

Potrivit autorităţilor la capătul unui blocaj de trafic două camioane care rulau unul în spatele altuia au efectuat o manevră evazivă spre dreapta, dincolo de banda exterioară, după ce șoferii au observat prea târziu blocajul. BMW-ul X5 care circulă în spatele lor a făcut același lucru, frânând în același timp.

Numai că din spate a fost lovit în plin, cu viteză, de un alt camion din Cehia. Concret, bolidul de lux a fost strivit între acest TIR și cel din fața lui, impactul fiind îngrozitor, așa cum o arată și imaginile surprinse la fața locului.

Cinci ambulanțe din districtul Paderborn și circa 30 de pompieri au intervenit la locul accidentului pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Accident grav în Germania, soldat cu decesul a patru români

Un alt accident rutier s-a produs în aproprierea localităţii Bad Wunn în data de 11 septembrie 2020. Accidentul mortal a avut loc în jurul orei 12.50 pe autostrada 44 între Lichtenau și intersecția Bad Wünnenberg-Haaren în direcția Dortmund. Identitatea victimelor nu a fost inițial clară, așa cum a anunțat poliția responsabilă din Bielefeld.

Primele investigații efectuate de polițiști au arătat că, din cauza unui defect, o mașină staționa pe banda stângă în spatele joncțiunii Lichtenau la aproximativ 12.50, astfel încât s-a format un restant. Pompierii au găsit patru morți din maşina Opel Vivaro. Un elicopter a intervenit de urgență şi l-a preluat pe șoferul rănit grav al camionului care conducea. A fost transportat la spital. Celălalt șofer de camion nu a fost rănit.

Banda autostrăzii A 44 în direcția Dortmund a fost închisă la joncțiunea Lichtenau. Poliția a început să dirijeze șoferii care așteptau din cauza blocajul rutier.

„Cei cinci ocupanți ai autoutilitarei nu au avut nicio șansă când camionul-remorcă românesc încărcat cu lăzi de băuturi a condus aproape nefrânat la sfârșitul blocajului de trafic pe Vivaro și a împins mașina cu toată forța pe un camion-remorcă din România încărcat cu lemne. Un camion remorcă din Republica Cehă cu o remorcă siloz din cartierul Emsland și un decapotabil BMW din cartierul Bad Segeberg au fost, de asemenea, afectate de violenta coliziune din spate”, potrivit autorităților.

Adauga un comentariu