Local

Încă o tragedie pe Șoseaua de centură a Iașului. Un tânăr a murit pe loc după un impact produs la peste 120 de km/h. Trei persoane și-au pierdut viața în această săptămână pe drumul morții – Exclusiv, Live Video, Galerie Foto

Publicat: 10 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă o tragedie pe Șoseaua de centură a Iașului. Un tânăr a murit pe loc după un impact produs la peste 120 de kmh. Trei persoane și-au pierdut viața în această săptămână pe drumul morții - Exclusiv Live Video Galerie Foto
Accident rutier Uricani

În urmă cu câteva minute în localitatea ieșeană Uricani a avut loc un accident rutier grav. Un conducător auto a pierdut controlul volanului și a intrat în plin într-un parapet. Impactul a fost unul extrem de violent. Motorul și alte elemente ale mașinii au fost împrăștiate pe carosabil în urma impactului. Șoferul autoturismului este în stare gravă. Circulația a fost oprită pe ambele sensuri.

La fața locului s-au deplasat echipaje medicale aparținând Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), de pompieri și de poliție. De asemenea și criminaliștii se află la locul accidentului. Se pare că șoferul circulă cu viteză. Acul de la vitezometru s-a oprit la 120 km/h.

Șoferul se află în stop cardio-respirator. În aceste momente echipajul medical îi aplică manevrele de resuscitare.

„Accident rutier un autoturism cu o victimă pe Șoseaua de centură, comună Miroslava, localitatea Uricani. Intervine TIM, autospeciala de stingere cu modul de descarcerare. Victima, un bărbat în vârstă de 22 ani este în stop cardio respirator, este resuscitat de către echipajul de terapie intensivă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Update: Victima a decedat.

Update: La câteva zeci de minute de la producerea accidentului rutier, la fața locului au ajuns și părinții tânărului. Aceștia au trăit un șoc deoarece, până în ultimul moment aceștia au sperat că fiul lor este în viața. Mama a avut nevoie de intervenția echipei medicale. A fost stabilizată de către echipajul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Profund îndurerat, tatăl tânărului a făcut o scurtă declarație.

”Nu era mașina lui, o mai împrumuta câteodată de la socrul meu. Mi-a spus că iese cu niște prieteni apoi se duce acasă, locuia într-o garsonieră”, a declarat tatăl lui Tudor.

Live Video:

În această săptămână alte două persoane și-au pierdut viața pe „drumul morții”

Luni, 8 februarie, a avut loc un accident rutier grav pe Șoseaua de centură a Iașului, în localitatea Ciurbești, comuna Miroslava. Din  informațiile obținute de reporterii BZI.ro au fost implicate două autoturisme, un Ford Mondeo și un Mercedes-Benz Sprinter. Impactul a fost unul frontal. Din păcate, în urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, dintre care două au decedat. Este vorba despre doi bărbați din Ciurea, de etnie romă, în vârstă de aproximativ 35 de ani și respectiv, de aproximativ 60 de ani.

A treia victimă este un bărbat de 26 ani, care a fost asistat medical de Serviciul de Ambulanță Județean Iași. Acesta a refuzat transportul la spital. Acesta prezintă câteva leziuni ușoare. Bărbatul în vârstă de 26 de ani, care conducea autoturismul Mercedes-Benz Sprinter povestește că Fordul, în care se aflau cei doi bărbați care au decedat, a intrat pe contrasens, în încercarea de a depăși un camion.

La locul accidentului au ajuns mai multe persoane de etnie romă, care și-au plâns morții. Traficul în zonă a fost blocat.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

  • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
  • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
  • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
  • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
  • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
  • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
  • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
  • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
  • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
  • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
  • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
  • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!
Adauga un comentariu