Local

Accident rutier grav la Iași! Două persoane au decedat – EXCLUSIV/ GALERIE FOTO/ VIDEO

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier grav la Iași Două persoane au decedat - EXCLUSIV GALERIE FOTO VIDEO
Accident rutier Miroslava, localitatea Ciurbești

Luni, 8 februarie, a avut loc un accident rutier grav pe șoseaua de centură a Iașului, în localitatea Ciurbești, comuna Miroslava. Din primele informații obținute de reporterii BZI.ro sunt implicate două autoturisme, un Ford Mondeo și un Mercedes-Benz Sprinter. Impactul a fost unul frontal.

Din păcate, în urma accidentului au rezultat trei victime, dintre care două au decedat. Este vorba despre doi bărbați din Ciurea, de etnie romă, în vârstă de aproximativ 35 de ani și respectiv, de aproximativ 60 de ani.

A treia victimă este un bărbat de 26 ani, asistat medical de Serviciul de Ambulanță Județean Iași, care a refuzat transportul la spital. Acesta prezintă câteva leziuni ușoare.

Cum s-a produs accidentul

Bărbatul în vârstă de 26 de ani, care conducea autoturismul Mercedes-Benz Sprinter povestește că Fordul, în care se aflau cei doi bărbați care au decedat, a intrat pe contrasens, în încercarea de a depăși un camion.

La locul accidentului au ajuns mai multe persoane de etnie romă, care și-au plâns morții.

Traficul în zonă a fost blocat.

La fața locului s-a aflat Poliția Rutieră și mai multe echipaje ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. S-a încercat descarcerarea unei persoane din autoturism. La locul accidentului au intervenit și două echipaje de prim ajutor 1, o ambulanță tip C și una tip B de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași.

Rudele persoanelor decedate s-au adunat în fața Spitalului de Urgență „Sfântul Spiridon”. Accident rutier la Iași

În jurul orei 21:00, rudele persoanelor decedate s-au adunat în fața Spitalului de Urgență „Sfântul Spiridon”. Deoarece acestea au tulburat liniștea publică, au intervenit Jandarmeria, Poliția și luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Autoritățile vin cu o serie de sfaturi menite să reducă riscul rutier, să combată principalele cauze care generează accidentele rutiere și să salveze vieți. De asemenea, oamenii legii recurg la sancționarea participanților la trafic, care nu respectă regulile de circulație.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!

Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.

Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!

Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!

Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.

Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.

Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!

Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!

Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.

Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.

Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!

Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

Adauga un comentariu