Local

Accident rutier în Iași. Un autoturism a intrat în plin într-o motocicletă – Exclusiv, Galerie Foto

Publicat: 22 oct. 2020

În urmă cu câteva minute a avut loc un accident rutier în zona Copou din Iași. Un autoturism a intrat în plin într-o motocicletă. Se pare că tânărul care se afla pe motocicletă și a fost transportat cu o autospecială SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare) la o unitate medicală pentru a primi îngrijirile necesare. Atât motociclistul cât și șoferul de pe autoturism au fost testați cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost unul negativ.

„Astăzi, în jurul orei 17.45 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe bulevardul Carol I, din municipiul Iași a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate s-a constatat că un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani ar fi intrat în coliziune cu un motociclu condus de un tânăr de 20 de ani, în urma impactului tânărul de 20 de ani fiind rănit.

Conducătorul auto și motociclistul au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Haos pe străzile din Iași! Șoferi prinși băuți la volan de oamenii legii!

Mai mulți șoferi s-au ales cu pedepse din partea judecătorilor ieșeni, la finele săptămânii trecute. Unul dintre conducătorii auto, Mihăiță Plugaru, a fost condamnat după ce a urcat băut la volan. Un alt ieșean a fost condamnat definitiv, după ce a refuzat să îi fie prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei

Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Mihăiță Plugaru la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

„Inculpatul va presta 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la una dintre instituțiile aflate în administrarea Consiliului Local Miroslava”, au menționat judecătorii ieșeni.

De ce se întâmplă atât de multe accidente la Iaşi

Încă de la începutul anului universitar şi şcolar, municipiul Iaşi a fost sub semnul accidentelor. Tot mai multe evenimente rutiere de acest fel se întâmplă în oraş. Acestea s-ar datora numărului tot mai mare de maşini care intră în municipiu.

Vorbim de persoanele care au venit din concediu şi se deplasează spre sau dinspre locul de muncă, vorbim despre persoanele care au venit în municipiul Iaşi pentru continurea studiilor universitare. În altă ordine de idei, s-a observat o creştere a blocajelor din traficul ieşean. Pe anumite artere din municipiu, circulaţia se produce bară la bară.

O altă cauză a agomerarii o constituie şi şantierele care sunt în acest moment în Iaşi. Vorbim despre faptul că pe Bulevardul Tudor Vladimirescu se circulă doar pe o bandă, vorbim despre Staţia Pădurii care este închisă circulaţiei tramvaielor, dar şi despre şantierul dinspre Dancu care a blocat o arteră importantă pentru cei care obişnuiau să meargă spre Dancu, său veneau în oraş pentru a studia sau a lucra.

 

Adauga un comentariu