Local

Accident rutier în Copou. Un angajat al Servicii Publice SA a fost acroşat de un autoturism (EXCLUSIV)

Publicat: 07 oct. 2020
Accident rutier victima Copou
Accident rutier victima Copou

În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier cu o victimă în zona Copou din Iaşi. Un autoturism marca Logan a acroşat un pieton.

UPDATE: Conform testării cu aparatul alcooltest, pietonul acroșat avea o alcoolemie de 0.10 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Conform informaţiilor apărute, pietonul ar fi un angajat de la Servicii Publice SA, concret, de la Spaţii Verzi. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri, dar şi un echipaj SAJ.

Nu se cunoaşte starea de sănătate a victimei şi nici circumstanţele producerii accidentului. Totuşi, pietonul se afla, în momentul producerii accidentului, lângă trecerea de pietoni din zonă.

Haos pe străzile din Iași! Șoferi prinși băuți la volan de oamenii legii!

Mai mulți șoferi s-au ales cu pedepse din partea judecătorilor ieșeni, la finele săptămânii trecute. Unul dintre conducătorii auto, Mihăiță Plugaru, a fost condamnat după ce a urcat băut la volan. Un alt ieșean a fost condamnat definitiv, după ce a refuzat să îi fie prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei

Haos pe străzile din Iași! Oamenii legii prind din ce în ce mai mulți ieșeni care nu respectă legislația rutieră. Șoferii ajung apoi în fața instanței de judecată, unde sunt pedepsiți.
Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Mihăiță Plugaru la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.
„Inculpatul va presta 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la una dintre instituțiile aflate în administrarea Consiliului Local Miroslava”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșean pedepsit pentru că refuzat să îi fie prelevate probe biologice
Tot la finele săptămânii trecute, un alt șofer, Marian Stelian Avădanei, a fost condamnat definitiv de către judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași. Inițial, individul de 26 de ani a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru refuz sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.
Conform anchetatorilor ieșeni, pe 2 august 2019, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, individul a condus un vehicul pe drumurile publice și a refuzat prelevarea de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, solicitare făcută de polițiști în urma sesizării acestora de către un martor. La audieri, ieșeanul a precizat că recunoaște comiterea faptei. Acesta a scăpat, la rândul său, de a merge la temniță, după ce a contribuit la haosul de pe străzile din Iași.

Adauga un comentariu