National

Accident rutier în județul Neamț. Șase persoane au fost rănite

Publicat: 05 iul. 2020
Accident rutier în județul Neamț. Șase persoane au fost rănite
Accident rutier în județul Neamț

Accident rutier în județul Neamț. Șase persoane au fost rănite. Autoritățile din Neamț au intervenit cu forțe sporite la un accident produs pe Drumul Județean 157.

Accident rutier în județul Neamț

Şase persoane au fost rănite duminică într-un accident produs pe DJ 157, în localitatea Dumbrava Deal, comuna Săvineşti, fiind implicate două autoturisme, informează ISU Neamţ.

”Prin apel la 112, în jurul orei 13,21, pompierii pietreni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs în localitatea Dumbrava Deal, comuna Săvineşti, zona Papuc, pe DJ 157. Pompierii din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ au intervenit cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare şi două autospeciale SMURD”, arată sursa citată.

Șase victime

În urma accidentului produs între două autoturisme au rezultat şase victime. Trei au fost preluate de echipaje de la SAJ, două, un tânăr de 19 ani şi o femeie de 51 de ani, au fost preluate de ambulanţele SMURD, iar o victimă a refuzat transportul la spital.

Misiunea pompierilor a continuat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi pentru îndepărtarea de pe carosabil a elementelor rezultate în urma accidentului, precizează ISU Neamţ.

Accident rutier în Iaşi după ce un bărbat a adormit la volanul maşinii

Ieri, 5 iulie 2020, un accident rutier s-a produs în aproprierea municipiului Iaşi, mai exact în zona Cârlig. Un şofer ce venea de la o partidă de pescuit a adormit la volanul maşinii pe care o conducea şi a depăşit partea carosabilă, intrând în pădurea de lângă şosea. Maşina s-a răsturnat de mai multe ori şi s-a rasaturnat de mai multe ori până s-a oprit într-un copac. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a două persoane. Totuşi, rănile nu sunt grave şi nu pun în pericol sănătatea victimelor. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri, dar şi un echipaj de prima ajutor. Confom poliţiştilor, cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

”In cursul zilei de 4 iulie 2020, un accident rutier a avut loc în zona Cârlig în sensul de mers înspre Iaşi. Din primele cercetări, şoferul autoturismului marca Dacia Logan venea de la o partidă de pescuit, moment în care acesta ar fi adormit la volan şi a depăşit partea carosabilului. Maşina s-a răsturnat de mai multe ori până s-a oprit într-un copac. A rezultat rănirea a două persoane. Starea victimelor este una stabilă. Se fac cercetări pentru a se stabili cauza exactă a producerii accidentului rutier.” au afirmat autorităţile.

Şosele din România ‘scaldate’ în sângele oamenilor ucişi în accidente rutiere

O statistică îngrijorătoare arată faptul că România este pe ultimul loc la siguranţa pe şoselele din ţară. România ocupa ultimul loc în Europa anului 2019 înregistrând nu mai puţin de 96 de decese la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene este de cca. 51 de decese la un milion de locuitori.

La fel ca în ultimii ani, România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese la un milion de locuitori: 96.

În plus, țara noastră nu a înregistrat niciun fel de progres comparativ cu 2018, când s-au înregistrat tot 96 de decese la un milion de locuitori. Singura consolare este scăderea de 22% înregistrată comparativ cu anul 2010, când erau 117 decese din accidente rutiere la milionul de locuitori. Pe de altă parte, în Uniunea Europeană au avut loc anul trecut 51 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, în scădere ușoară comparativ cu 2018 (52 de decese).

Cele mai sigure drumuri din Europa sunt preponderent în partea de nord a Europei: Islanda (17 decese), Norvegia (20 decese), Suedia și Elveția (câte 22 decese), în timp ce Irlanda (29 decese), Malta (32 decese) și Finlanda (37 decese) au înregistrat de asemenea rezultate mult sub medie.

La polul opus, alături de România se află Bulgaria (89 de decese), Polonia (77 decese), Croația (73 decese) și Grecia (65 decese), în timp ce restul statul au înregistrat preponderent rezultate mai bune decât media europeană.

Adauga un comentariu