Actualitate

Accident rutier în Ungaria. Un microbuz cu români s-a răsturnat, o persoană decedată şi opt rănite – VIDEO

Publicat: 05 iul. 2020
Accident rutier în Ungaria. Un microbuz cu români s-a răsturnat, o persoană decedată şi opt rănite - VIDEO
Accident rutier în Ungaria. Un microbuz cu români s-a răsturnat

Accident rutier în Ungaria. Un microbuz cu români s-a răsturnat, o persoană decedată şi opt rănite. Un microbuz cu muncitori români s-a răsturnat pe o autostradă din Ungaria, sâmbătă. În urma accidentului dramatic, o femeie și-a pierdut viața și alte opt persoane au fost rănite, cinci dintre acestea fiind internate în stare gravă.

Accident rutier în Ungaria. Un microbuz cu români s-a răsturnat

Microbuzul cu muncitori români se deplasa pe Autostrada M7, dinspre Siofok către Budapesta.

Din primele cercetări, se pare că șoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, astfel că microbuzul s-a izbit violent de o barieră care separă sensurile de mers, iar apoi s-a răsturnat pe autostradă.

Circulația a fost blocată în zonă pentru câteva ore, traficul fiind deviat pe o șosea paralelă cu autostradă.

Cinci persoane rănite grav în accidentul de microbuz din Ungaria
Din primele informații reiese că șase persoane din microbuz au suferit răni grave, dintre care o femeie a fost transportată cu elicopterul la spitalul din Székesfehérvár. Din păcate, pentru femeie nu s-a mai putut face nimic.

Alte cinci persoane au fost internate în stare gravă, la spitalul din Siofok, în timp ce trei persoane au suferit răni mai ușoare și au refuzat spitalizarea.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul sunt anchetate de autoritățile maghiare. Microbuzul era înmatriculat în România și urma să aducă în țară mai mulți muncitori români.

Accident rutier grav în Ungaria. Nouă români au decedat

Un accident rutier grav s-a produs în Ungaria, în luna mai a anului 2018. Tragedia rutieră s-a petrecut pe o autostradă din Ungaria. Un microbuz s-a lovit de un camion în apropiere de Ceglédbercel, mai multe persoane pierzându-şi viaţa, potrivit poliţiei ungare.

Microbuzul implicat în accident are numere de România. Din primele informaţii, 7 persoane, pasageri în microbuz şi-au pierdut viaţa. Şi şoferul camionului a fost rănit.  Traficul a fost oprit în zonă, iar la faţa locului au intervenit pompieri şi echipe medicale pentru descarcerare, relatează presa ungara.

Potrivit unui comunicat al MAE, „Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenta consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai în apropierea oraşului Budapesta, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România“.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa.

O echipă consulara mobila din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, şi se afla la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ministrul Afacerilor Externe a activat celulă de criză a MAE

Din datele obţinute de către echipa consulara mobila rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteza excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, potrivit aceluiaşi comunicat.

Numărul de morţi a crescut la nouă. Şapte bărbaţi şi două femei şi-au pierdut viaţa, fapt confirmat de purtătorul de cuvânt al şefului poliţiei din Pest.

Se pare că victimele se întorceau din Slovenia, în România. Şoferul era din Deaj, judeţul Mureş, iar ceilalţi din Agristeu.

Adauga un comentariu