Local

Accident rutier, la Iași. Şase autoturisme au fost lovite pe strada Sărărie

Publicat: 30 oct. 2020
Accident rutier la Iași

Sfârşitul de săptămâna aduce un nou accident la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI.ro se pare că evenimentul rutier a avut loc pe strada Sarărie din Municipiul Iaşi.

În urmă cu puţin timp, un şofer care nu a respectat viteza regulamentară de deplasare a coborât strada Sarărie. Pe fondul pierderii controlului autoturismului, şoferul a intrat în coliziune cu şase maşini aflate în parcare. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Accidentul rutier grav la Leţcani

Pe raza localităţii ieşene Leţcani s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a 4 persoane. Vorbim despre un impact între două autoturisme şi un TIR. Conform informaţiilor de la faţa locului, informaţii preliminare, se pare că TIR-ul se deplasa dinspre Iaşi, moment în care ar fi fost acroşat de un autoturism. Nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii accidentului, dar la faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale pompierilor SMURD, ambulante SAJ, dar şi poliţişti rutieri.

Accident produs în jurul orei 6.35 între un TIR şi două autoturisme, pe DN 28, în localitatea Leţcani. În accidentul rutier au fost rănite 4 victime dintre care una este încarcerată. La faţa locului se deplasează un echipaj ASAS, o descarcerare, un echipaj de prim ajutor din cadrul Detaşamentului 1 Iaşi. menţionează autorităţile.

Cum s-ar fi produs accidentul de la Leţcani

Accidentul rutier s-ar fi produs în momentul în care autoturismul marca Volkswagen Bora a intrat într-o depăşire a TIR-ului, fără să se asigure. Şoferul a atins, cu maşina, roata TIR-ului, moment în care a pierdut controlul volanului. Autoturismul s-a răsucit pe stradă şi s-a oprit într-un sunt de pe marginea carosabilului. Şoferul a rămas încarcerat în autoturism şi a fost scos de pompierii de la descarcerare. Alături de şofer se mai afla, în dreapta, o femeie care a fost proiectată pe geam.

Femeia nu purta centura de siguranţă iar din aceste considerente, în urma răsturnării a fost proiectată, pe geamul lateral, direct pe carosabil în fata TIR-ului. Conform martorilor, aceasta a plonjat 4 metri chiar în fata TIR-ului. În accidentul rutier a fost implicat încă un autoturism. Menţionăm că niciun şofer nu consumase alcool, iar femeia s-ar afla în stare gravă fiind transportată la spital.

În urma accidentului rutier sunt alte 3 victime care sunt conştiente şi au fost transportate la spital. Vorbim despre o femeie în vârstă de 54 de ani, şoferul care este în vârstă de 61 de ani şi încă o femeie în vârstă de 58 de ani

Traficul din zona este blocat! Zona este una renumită pentru accidentele rutiere

În urma impactului, întreg drumul este blocat. Ambele benzi de mers sunt, în aceste momente blocate. Ţinând cont că drumul este intens circulat mai ales la ora aceasta, cozile sunt uriaşe şi se întind pe kilometri întregi.

Zona menţionată mai sus a căpătat, de-a lungul anilor, o reputaţie proastă. În zona Leţcani din Iaşi, de-a lungul anilor s-au produs accidente grave. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa după momente de neatenţie. Vorbim de cea mai recentă tragedie, atunci când un motociclist a murit după ce a pierdut controlul motorului, dar şi despre un accident care s-a produs cu aproximativ o lună în urmă, atunci când a fost activat planul roşu de intervenţie în momentul în care două TIR-uri s-au ciocnit.

Adauga un comentariu