Local

Accident rutier mortal, în Iași! Șoferul a fugit de la locul impactului devastator! Ieșeanul a fost trimis în judecată de procurori! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 29 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier mortal în Iași Șoferul a fugit de la locul impactului devastator Ieșeanul a fost trimis în judecată de procurori GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe un șofer acuzat că a provocat un accident rutier mortal, după care a fugit de la fața locului

Un bărbat din Iași a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Constantin Ionașescu este acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Impactul devastator a avut loc la mijlocul lunii trecute

Accident rutier mortal, în Iași! Conducătorul auto a fugit de la locul impactului devastator! În urma tragediei, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Constantin Ionașescu.
Ieșeanul este acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. De remarcat este faptul că, în cadrul procesului, o rudă a victimei s-a constituit parte civilă.

Constantin Ionașescu, identificat după producerea impactului mortal

Anchetatorii ieșeni au precizat că, la mijlocul lunii decembrie 2020, o femeie și-a pierdut viața în localitatea Lețcani, în urma unui accident rutier grav. Mai mult, oamenii legii au susținut că, după impactul devastator, mașina implicată a fost abandonată. Polițiștii au fost anunțați despre producerea accidentului printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112.
După găsirea mașinii, agenții l-au căutat pe șofer ore întregi. În plus, oamenii legii au constatat că victima fusese lovită în plin, cu partea din față a autoturismului marca Mitsubishi. Pe lângă polițiști, la locul impactului a ajuns și un echipaj medical, dar, din păcate, nu a putut decât să declare decesul femeii. Între timp, agenții au făcut verificări pentru identificarea șoferului.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Lețcani, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că șoferul unui autoturism a surprins și accidentat o femeie, iar, ulterior, a părăsit locul producerii impactului”, au menționat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Mașina implicată în accident, găsită abandonată la câțiva kilometri

Anchetatorii au mai afirmat că, în urma activităților specifice efectuate, polițiștii au găsit autoturismul implicat la câțiva kilometri distanță, abandonat pe un câmp din zona Breazu. Totuși, ulterior, șoferul implicat ar fi sunat la Poliție și ar fi recunoscut totul.

„Polițiștii au găsit autovehiculul care ar fi fost implicat în accident pe un teren viran în extravilanul localității Breazu. A fost identificat și bărbatul care ar fi condus autoturismul, un bărbat de 34 de ani, care a fost dus la audieri, la sediul Poliției Rutiere”, au mai precizat atunci reprezentanții IPJ Iași.

Oamenii legii l-au identificat, astfel, pe Constantin Ionașescu, din comuna Erbiceni. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. La finalizarea cercetărilor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a bărbatului acuzat că a produs accidentul rutier mortal și că a fugit de la fața locului.

Adauga un comentariu