International

Accident rutier mortal în Indonezia: 27 de decedați, după ce un autocar cu 66 de elevi şi părinţi s-a răsturnat într-o râpă

Publicat: 11 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier mortal în Indonezia 27 de decedați după ce un autocar cu 66 de elevi şi părinţi s-a răsturnat într-o râpă
Tragedie în Indonezia. Miercuri seara, 10 martie 2021, s-a produs un accident rutier mortal. Un autocar care transporta nu mai puţin de 66 de elevi și părinți aflați într-o excursie s-a răsturnat într-o râpă

Tragedie în Indonezia. Miercuri seara, 10 martie 2021, s-a produs un accident rutier mortal. Un autocar care transporta nu mai puţin de 66 de elevi și părinți aflați într-o excursie s-a răsturnat într-o râpă.

Din nefericire, 27 de persoane au murit pe loc, a declarat ministerul Transporturilor din Indonezia.

Carnagiu în Indonezia. 27 de persoane au murit într-un autocar care s-a răsturnat

Reprezentanții agenției de căutare și salvare au precizat, joi, 11 martie 2021, faptul că șoferul a pierdut controlul asupra volanului autocarului cu puțin timp înainte ca acesta să se prăbușească într-o prăpastie adâncă de circa 20 de metri, într-o zonă din apropierea orașului Sumedang din provincia Java de Vest.

Ministerul Transporturilor a oferit declaraţii despre tragedia care a avut loc în Indonezia. Oficialul a precizat faptul că, din autobuzul care transporta elevi de liceu și câțiva părinți ai acestora, au supraviețuit doar 39 de persoane, care au fost, la rândul lor, grav rănite.

Zeci de salvatori au acţionat la foc continuu toată noaptea, utilizând macarale pentru a extrage supraviețuitorii răniți după accidentul care a fost fatal pentru 27 dintre ei.

Supriono, un oficial al agenției locale de căutare și salvare, a spus că eforturile de evacuare ulterioare au fost finalizate, iar supraviețuitorii au fost duși la un spital din imediata apropiere.

Cauza exactă a accidentului nu este însă clară, deși ministerul a afirmat că există indicii potrivit cărora inspecțiile tehnice ale vehiculului nu erau la zi, scrie Reuters.

Accident rutier mortal pe o autostradă din Germania

Tot ieri, 10 martie 2021, a mai afost confirmat un accident rutier mortal, în Germania. Marţi, 9 martie 2021, o zi neagră pentru familiile a trei persoane. Un bolid de lux marca BMW X5 a fost strivit între trei camioane. Coliziunea a avut un impact fatal pentru trei care au decedat pe loc în mașină.

Din păcate, niciun pasager care se afla în autoturismul de nerecunoscut nu a putut fi încă identificat. Incidentul rutier a avut loc pe autostrada A44 din Germania, între intersecția Wünnenberg-Haaren și Lichtenau, trei persoane au fost ucise. Ceilalţi trei șoferi, toți camionagii, au fost răniți grav, potrivit Bild.

Autostrada A44 din Germania a fost închisă timp de aproximativ 11 ore la locul accidentului, în direcția Kassel, până cu puțin înainte de miezul nopții. Evenimentul rutier s-a produs în jurul prânzului, marți, 9 martie 2021, la ora 12.20.

Trei camioane și un BMW X5 înmatriculat cu numere de Spania au fost autovehiculele implicate în accidentul mortal care a răsunat în toată Europa. Toți cei trei ocupanți ai BMW-ului au fost murit pe loc, între fiarele contorsionate ale bolidului de lux în care rulau.

După cum se poate observa în fotografiile cu un puternic impact emoţional, vehicul a fost practic de nerecunoscut. Forțele de intervenție care s-au deplasat de urgenţă la faţa locului au încercat timp de zeci de ore să scoată victimele din ea. Până miercuri de dimineață poliția nu reușise să identifice cele trei victime.

Dinamica accidentului a fost reconstituită de anchetatorii germani după declarațiile martorilor și ale celor trei șoferi de camion implicați.

Adauga un comentariu