National

Accident rutier. Un pacient prins în interiorul unei ambulanțe

Publicat: 19 oct. 2019

După ce zilele trecute o mașină a Poliției Cluj s-a răsturnat într-o intersecție din centrul Clujului, acum a venit rândul unei ambulanțe să fie lovită chiar în același loc. Intersecția cu pricina se află în centrul Clujului, în fața Catedralei Ortodoxe, în Piața Avram Iancu. Pe timpul nopții sau în weekend, în zonă se circulă cu viteză mare, fapt ce produce accidente grave.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.20, ambulanța de la Serviciul de Județean de Ambulanță, care transporta un pacient la spital, a intrat în intersecție și a fost lovită din lateral de un alt autoturism. În urma impactului, ambulanța s-a răsturnat.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de la ISU Cluj și cinci ambulanțe de la SMURD și Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, care au intervenit pentru a gestiona o situație de urgență că urmare a unui accident rutier, petrecut în Piața Avram Iancu, din municipiul Cluj-Napoca.

”Pompierii sosiți la locul evenimentului au găsit o ambulanță răsturnată pe partea laterală, cu pacientul pe care îl transporta prins înăuntrul acesteia, și un alt autoturism avariat, în care erau prinse alte două persoane. Pompierii au utilizat echipamentele speciale pentru a extrage cele trei persoane fără a le agrava posibilele leziuni și au sprijinit echipajele medicale pentru a le acorda asistența medicală de urgență. În total au fost consultate de către echipajele medicale șase persoane, din cele două vehicule, care apoi au fost transportate la spital în stare de conștiență și cooperante”, comunică ISU Cluj.

Conducătorul unei ambulanțe, este un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Dej

Martorii susțin că ambulanța a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, având in funcțiune semnalele acustice și luminoase și a fost lovită de un taximetru care circula regulamentar pe culoarea verde si care era condus de un bărbat de 37 de ani din Cluj-Napoca. În total șase persoane au fost rănite. Este vorba despre pasagera din taxi, o tânără de 19 ani, rănită grav, iar ceilalți 5 au fost răniți ușor. În ambulanță se aflau patru persoane, 1 pacient, medic și asistent medical și conducătorul auto.

Zilele trecute, o mașină a Poliției Cluj s-a răsturnat, exact în același loc, după ce a fost lovită cu putere de un alt autoturism care circula cu viteză.

 loading...

Adauga un comentariu