International

Accident teribil la Formula 1. Romain Grosjean a scăpat de la moarte în câteva secunde – FOTO, VIDEO

Publicat: 30 nov. 2020
Grosjean a fost în infern câteva secunde înainte de a reuși să se scoată

Romain Grosjean a scăpat cumva de cel mai îngrozitor accident de Formula 1 din ultimii șase ani, cu arsuri la dosul mâinilor – iar sportul încă se află în stare de şoc.

Accidentul a avut aspectul a ceva de pe vremuri, când mașina s-a rupt în două, a luat foc și a despărțit bariera, înainte de a se odihni încorporată între două foi de metal răsucite pe lateral. Romain Grosjean este tratat în spital pentru arsuri după un accident terifiant la Marele Premiu din Bahrain.

Accident rutier teribil al Formula 1

Mașina a străpuns bariera, s-a despărțit în două și a izbucnit în flăcări în prima tură a cursei, care a fost oprită.

Mașina lui Grosjean era înglobată în bariera laterală și șoferul pare să fi fost salvat de dispozitivul de protecție a capului.

„Romain Grosjean va rămâne în spital peste noapte pentru a fi tratat pentru arsurile suferite pe spatele ambelor mâini”, se arată într-o declarație Haas.

„Este un miracol că trăiește”, a declarat campionul mondial din 1996 britanicul Damon Hill, care a fost coechipier al lui Ayrton Senna la Marele Premiu San Marino din 1994, când a fost ucis campionul brazilian de trei ori.

Șoferul medical Alan van der Merwe a spus: „A fost o mare surpriză și pentru noi, nu am văzut niciodată atât de mult foc în 12 ani. „Romain a început să iasă el însuși din mașină, ceea ce a fost destul de uimitor după un astfel de accident. A fost o ușurare să văd că este bine”.

Ross Brawn, directorul general de Formula 1 pentru motorsport, a declarat că halo-ul, o structură din titan în trei puncte introdusă în 2018, a salvat probabil viața francezului.

„Fără îndoială, trebuie să facem o analiză foarte profundă a tuturor evenimentelor care au avut loc deoarece au existat o serie de lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple”, a declarat Brawn pentru Sky Sports.

„Incendiul era îngrijorător, despărțirea barierei era îngrijorătoare. Cred că aspectele pozitive sunt siguranța mașinii și asta ne-a făcut să trecem astăzi”.

„Nu există nicio îndoială că aureola a fost factorul care a salvat ziua și l-a salvat pe Romain”.

Grosjean și-a pierdut controlul asupra mașinii sale Haas după ce a tăiat roata din stânga din față a lui Alpha Tauri a lui Daniil Kvyat la virajul trei în turul de deschidere. Șeful echipei sale Haas, Guenther Steiner, va vorbi luni cu Grosjean pentru a discuta despre posibila să întoarcere și spune că nu s-a luat nicio decizie cu privire la cine va conduce la Marele Premiu Sakhir din Bahrain weekendul viitor.

Iată părerea şoferilor de Formula 1 despre incident

„Nu ar fi trebuit să eșueze așa” – ceea ce au spus șoferii

Sebastian Vettel: „Nu m-am uitat prea mult la imagini, mai ales pentru că nu am vrut, dar o mașină și bariera Grand Prix nu ar trebui să eșueze așa. Nu ar trebui să dea greș și mașina nu ar trebui să ia foc în felul acesta, așa că nu știu ce s-a întâmplat acolo „.

Daniil Kvyat: „La început am fost supărat că s-a întors peste mine în felul în care a făcut-o, dar asta s-a schimbat de îndată ce am văzut flăcările și ce s-a întâmplat în oglinzile mele. Am fost foarte îngrijorat. A fost un moment înfricoșător. spera că este bine. ”

Pierre Gasly: „A fost oribil, când am văzut imaginile, am fost șocat. Era într-adevăr înfricoșător, dar habar n-aveam că o mașină de Formula 1 se poate rupe în acest fel”.

Lewis Hamilton: „A fost o imagine atât de șocantă să o văd. Când mă urc în mașină, știu că îmi asum riscuri. Respect pericolele din acest sport. Am postat despre asta [pe Twitter] în pauză, deoarece este îngrozitor. Mașina, cabina de pilotaj. ”

Max Verstappen: „A fost înfricoșător. Am văzut un steag roșu, ceea ce nu înseamnă că este imediat un lucru rău. Am văzut mult foc și am crezut că nu este un lucru bun. Din fericire este bine și sperăm că se va recupera. ”

Adauga un comentariu