National

Accidente feroviare în lanţ, la distanţă de câteva ore, în România

Publicat: 07 iul. 2020
Accidente feroviare în lanţ, la distanţă de câteva ore, în România
Accidente feroviare în lanţ, la distanţă de câteva ore, în România

Două accidente feroviare au avut loc, marți dimineața, 7 iulie 2020. Incidentele s-au produs pe calea ferată din județul Covasna, respectiv în judeţul Hunedoara. Din cauza acestor accidente mai multe trenuri au înregistrat întârzieri, a anunțat Compania Căi Ferate Române Infrastructură.

Accident feroviar în judeţul Hunedoara

Potrivit CFR Infrastructură, unul dintre accidente a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Orăștie și Aurel Vlaicu, județul Hunedoara, unde trenul internațional 347-2, care circulă pe relația Budapesta – București Nord, a lovit o mașină.

„Cauza accidentului rutier: nerespectarea de către conducătorul auto a semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu instalație SAT”, potrivit sursei citate.

Din cauza accidentului, trei trenuri de călători vor ajunge cu întârziere la destinație: trenul internațional 347-2 (77 minute întârziere), R 2038 (65 minute întârziere) și 74-1 (20 minute întârziere).

Accident feroviar în judeţul Covasna

Cel de-al doilea eveniment feroviar s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată, la ieșire din stația CF Malnaș Băi, județul Covasna, unde trenul internațional 407-2, care circulă pe relația Oradea – Brașov, a lovit o mașină.

Trenul va fi repus în circulație după înlocuirea locomotivei, avariată în urma impactului. Și în acest caz cauza a fost nerespectarea de către șofer a semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, a mai informat CFR Infrastructură.

Accident feroviar mortal în Bacău

Un accident feroviar mortal a avut loc în judeţul Bacău. Un autoturism care nu a oprit la trecerea nivel cu calea ferată şi a fost izbit în plin de tren. Accidentul tragic a avut loc în satul Dumbravă, comună Iteşti, judeţul Bacău. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare grea şi un echipaj medical SMURD a detaşamentului Bacău.

În urma evenimentului feroviar s-au înregistrat cinci victime. Din nefericire trei persoane au decedat, iar alte două sunt ranite grav. Persoanele ranite au fost preluate de echipajele medicale şi transportate la unitate spitalicească.

Garnitură de tren implicată este Intercity 1751, ce circula pe relaţia Bucureşti Nord – Suceava. Nu s-au înregistrat victime în rândul călătorilor sau a personalului. Trenul nu a deraiat, însă circulata feroviara este blocată.

Ce au declarat autoritățile din județul Bacău

„La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 15.30, am fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier în loc. Dumbravă. La faţa locului poliţiştii au constatat că un bărbat de 65 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Itesti-Dumbrava, la trecerea la nivel cu calea ferată, nu a respectat semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune, s-a angajat în traversarea căii ferate şi a fost surprins şi accidentat de o garnitură de tren persoane.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a unui bărbat de 64 ani, din Bacău, pasager pe locul din dreapta al autoturismului lovit precum şi decesul a trei persoane cu identitate necunoscută care se aflau pe bancheta din spate din acelaşi autoturism. Atât cobducatorul auto cât şi mecanicul garniturii de tren, un bărbat de 26 ani, din jud. Suceava, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0 în ambele cazuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în care se efectuează cercetări pentru stabilirea identităţii persoanelor decedate în urma evenimentului rutier şi a împrejurărilor producerii acestui accident”, au declarat reprezentanții Poliției.

Adauga un comentariu