Business în România

Acest post de televiziune își schimbă numele. Ce denumire va avea noul canal

Publicat: 26 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acest post de televiziune își schimbă numele. Ce denumire va avea noul canal
Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat schimbarea denumirii Turda TV în Cluj Live

Televiziunea Turda TV, care are printre acționari și un corespondent al postului România TV și cântăreț de muzică populară, își va schimba numele și va deveni Cluj Live.

Postul de televiziune care își schimbă numele. Cum se va numi noul canal

Postul de televiziune Turda TV, unde Mircea Sime, corespondent de la Romania TV, este unul dintre acționari, își va schimba numele și va începe să ofere mai mult conținut local.

În ședința publică de astăzi, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat schimbarea denumirii Turda TV în Cluj Live. De asemenea, forul a avizat noua grilă de programe, care promite să ofere conținut propriu în proporție de 94,6%, față de doar 11,5% înainte.

Până în prezent, majoritatea emisiunilor postului local de televiziune constau în retransmisii ale canalului Travel Mix, având doar două ore de program local în fiecare zi.

„Am venit cu o nouă grilă. Cu siguranţă veţi spune că este îndrăzneaţă. Eu cred că o putem duce. Am discutat deja cu câţiva viitori colaboratori. Cred că numele de Cluj Live o să ajute mult mai mult, chiar dacă o să emitem din Turda.

Cred de asemenea că vom putea face o televiziune locală care să meargă bine, care să arate bine şi care să fie exclusiv a clujenilor. Eu îmi asum şi cred că o să reuşim”, a declarat Mircea Sime, noul acţionar al postului, citat de paginademedia.ro.

Cluj Live va acoperi și zone din municipiul Cluj-Napoca

Reprezentanții postului au precizat că zona de acoperire a televiziunii locale include Turda și Câmpia Turzii, dar și anumite zone din municipiul Cluj-Napoca.

În ceea ce-l privește pe Mircea Sime, acesta a fost implicat într-un moment neobișnuit în ședința CNA din 30 ianuarie, când s-a discutat despre schimbarea acționariatului. În timpul dezbaterilor, directorul de programe al postului, Roxana Niculescu, a intervenit pentru a clarifica că proiectul nu are legătură cu Romania TV și că nu știa despre implicarea lui Sime în acționariatul unei televiziuni locale.

În ședința de astăzi, întrebat despre colaborarea cu Romania TV, Mircea Sime a declarat că va continua să fie corespondentul televiziunii de știri și că la Cluj Live nu va apărea pe ecran, ci se va ocupa doar de aspectele administrative.

În cursul lunii ianuarie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a discutat o cerere din partea Turda TV, de a adăuga un nou acţionar, pe jurnalistul Mircea Sime, care este de mai mulţi ani corespondent Romania TV din zonă.

El a intrat acţionar cu 30%, alături de acţionarul majoritar, Anca Babaioana, fost corespondent Pro TV din Turda şi TVR Cluj, şi Aurel Şandru.

Adauga un comentariu