Magazin

Acoperiș din sticlă: avantaje și dezavantaje

Publicat: 29 sept. 2021

Tehnologiile moderne de construcție deschid noi oportunități pentru locuințele private, permit utilizarea unor tehnici și materiale care nu erau disponibile anterior, din cauza costului ridicat sau a caracteristicilor de performanță.

Astăzi, indiferent de gradul de dificultate al lucrării, există echipe cu personal calificat în reparaţii acoperişuri care efectuează lucrări calitative, la preţuri accesibile.

Acoperișul din sticlă pentru casă este o soluție eficientă care creează o atmosferă foarte specială și deschide noi posibilități de utilizare a spațiului. Datorită noilor materiale durabile, structura este mai rezistentă, dar în același timp translucidă și ușoară.

Ce este un acoperiș de sticlă?

Acoperișul de sticlă este o structură de acoperiș translucidă, care se ridică cel mai adesea deasupra unei verande, terase sau sere. O astfel de soluție originală în arhitectura modernă poate fi găsită atât în ​​locuințele private, cât și în cele comerciale. Pentru a crea structuri transparente, se utilizează sticlă temperată deosebit de durabilă, plexiglas sau policarbonat monolitic.

Caracteristicile unui acoperiş din sticlă

 • pătrunderea luminii – transparența sticlei de înaltă calitate pentru acoperiș poate ajunge la 95% și, datorită suprafeței mari de geamuri de pe suprafața panoramică, lumina naturală este utilizată cât mai eficient posibil.
 • rezistență și durabilitate – acoperișurile din sticlă nu se tem de sarcinile crescute în timpul iernii, datorită capacității portante ridicate a cadrului și a rezistenței sticlei securizate.
 • netezimea suprafeței – cele mai utilizate materiale pentru acoperișurile din sticlă au o suprafață plană, netedă, care permite ca zăpada și ploaia să nu fie prinse, ci să alunece pe pantă în funcție de gravitație.
 • varietate de forme – din sticlă se poate efectua un acoperiș de aproape orice formă – cupolă, emisferă, triunghiulară, piramidală.

Avantajele designului

 • casele cu acoperișuri din sticlă arată original și proaspăt datorită delicateții și simplităţii acestui design.
 • originalitate – atuul principal al acoperișului translucid, permite transformarea unei clădiri obișnuite într-un proiect modern memorabil.
 • fiabilitate – o structură de sticlă bine proiectată și asamblată este la fel de puternică și durabilă ca și acoperișurile din alte materiale.
 • designul transparent lasă să intre lumina naturală în zona de zi, ceea ce economisește costurile cu energia.
 • caracteristici de performanţă – acestea includ rezistența la vânt, zăpadă și apă; datorită netezimii sticlei, zăpada nu rămâne pe pante.

Dezavantajele designului

 • conductivitate termică ridicată – acoperișul de sticlă creează vara efectul unei sere, lăsând să intre toate razele soarelui. Însă în timpul iernii, este necesar să se instaleze un sistem special de încălzire.
 • hidroizolare slabă între elementele acoperișului – pe acoperișul din sticlă, dintre materiale de impermeabilizare este permisă numai utilizarea siliconului, iar etanșarea tuturor îmbinărilor poate fi destul de slabă.
 • cerințe stricte de pantă – dacă acoperișul are o pantă sub 30 de grade, atunci se vor acumula mase de zăpadă pe suprafața sa, apa va stagna.
 • preț mare – la urma urmei, principalul dezavantaj al acoperișului de sticlă îl reprezintă costul ridicat, din cauza materialelor speciale folosite.

 

Adauga un comentariu