Local

Acțiunea inițiată de un avocat ieșean în colaborare cu BZI ia amploare! Solidaritate în Baroul Iași pentru siguranța copiilor!

Publicat: 17 feb. 2020

Cunoscutul avocat Sandra Grădinaru, în colaborare cu cotidianul „Bună Ziua Iași”, va organiza pe data de 20 martie 2020 o acțiune pentru sprijinirea copiilor care sunt maltratați și abuzați. La acțiune au aderat tot mai multe personalități din Iași, în special din domeniul juridic, dar nu numai! Sandra Grădinaru a afirmat că este susținută în acest demers de zeci de avocați.

„Le mulțumesc celor peste 50 de colegi avocați care s-au alăturat demersului meu de a aduce siguranță pentru copiii din România, prin modificarea legilor. Urmează ca domnul decan Tudor Duca să ne convoace la sediul Baroului, unde să discutăm pe marginea propunerilor de lege ferenda. Îi așteptăm alături de noi și pe colegii din celelalte Barouri din țară și pe judecători și procurori. Doar uniți putem schimba legislația astfel încât copiii din România să fie în siguranță”, a menționat luni, într-o postare pe Facebook, Sandra Grădinaru.

La rândul său, decanul Baroului Iași, avocatul Tudor Duca, a menționat ieri că este alături de colega sa și susține această acțiune. „Conform unui raport publicat la finele anului 2019, peste o treime dintre copiii României trăiesc sub pragul sărăciei, cu o disproporție cronică între urban și rural în ceea ce privește respectarea drepturilor de bază – sănătate, educație, viață. Progresele înregistrate de autoritățile române în ultimii 10 ani sunt extrem de modeste în domenii precum rata mortalității infantile, protecția împotriva violenței, combaterea sărăciei și sistemul de protecție.

Pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situația critică în care s-a ajuns în materie de respectare a drepturilor copiilor, colega noastră din Baroul Iași, avocat Sandra Grădinaru, a propus organizarea acțiunii denumite „Siguranță pentru copiii României”, constând în oprirea din activitate timp de 10 minute la data de 20 martie 2020, de la ora 12.00, acțiune care este însușită și susținută de către avocații ieșeni. În calitate de Decan, mi-am propus popularizarea acestei acțiuni atât în rândul opiniei publice, cât și printre colegii de breaslă din cadrul celorlalte barouri din România. Am fost sensibilizat de subiect cu atât mai mult cu cât, în calitate de profesionist al dreptului, m-am lovit deseori în activitatea mea de cazuri în care minorii au fost victime ale abuzurilor adulților.

Din acest motiv, apreciez că este urgentă adoptarea unor măsuri precum înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite asupra minorilor, anchetarea și judecarea cu celeritate a cauzelor referitoare la minori, instruirea de specialiști care să se ocupe exclusiv de cauze cu minori etc.”, a precizat luni șeful Baroului Iași.

Comentarii
  • Buna intentia insa să-i fie rușine doamnei avocat Grădinaru pentru răutatea de care da dovada in societate, este total lipsită de empatie și minte fără scrupule! Stiti proverbul ? pe afara-i vopsit gardul înăuntru leopardul” i se potriveste mănușa!

Adauga un comentariu