Local

Acțiuni ale polițiștilor ieșeni pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere – Update

Publicat: 11 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Astăzi, 11 August ac, polițiștii rutieri impreuna cu cei din cadrul Poliției Transporturi și de la ordine publica au acționat, in doua intervale orare, pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere, pe arterele rutiere din județul Iasi.

Scopul acțiunii a fost de transmitere de recomandări preventive conducătorilor auto, pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor in vederea prevenirii implicării in accidente rutiere.

Astfel, soferilor li s-a reamintit sa nu uite de politetea rutieră și sa efectueze fiecare manevra numai după o asigurare prealabila temeinica.

Acțiunile rutiere continua pentru creșterea gradului de siguranța a participanților la trafic.

Mesajul final transmis de polițiști participanților a trafic a fost acela ca “Viața are prioritate!”

Update: În urma acțiunii rutiere din această seară, care a avut loc în intervalul orar 17.00-19.00, derulata de polițiștii rutieri, de la ordine publică și cei din cadrul Poliției Transporturi au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale și reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce auto 21 de permise de conducere.

Spre exemplu un tânăr care conducea un auto dinspre strada Tabacului spre strada Sergent Grigore Ioan din mun Iaşi, nu a respectat Semnificația culorii roșii a semaforului electric aflat în funcțiune în zona căii ferate și a traversat calea ferată, trecând printre barierele care erau coborâte. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1305 lei și reținerea permisului de conducere pt. 90 de zile.

Adauga un comentariu