Local

Acțiunile Gabriel Resources s-au dublat ca valoare după ce Marcel Ciolacu a anunțat că România a pierdut procesul pentru Roșia Montană! Procurorii ar trebui să facă verificări

Publicat: 28 feb. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Acțiunile Gabriel Resources s-au dublat ca valoare după ce Marcel Ciolacu a anunțat că România a pierdut procesul pentru Roșia Montană Procurorii ar trebui să facă verificări
Acțiunile Gabriel Resources și-au dublat valoarea după ce Marcel Ciolacu a făcut declarații despre Roșia Montană

La câteva săptămâni după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat că România este obligată să plătească câteva miliarde de euro Gabriel Resources în procesul Roșia Montană, compania deținută de Frank Timiș și-a dublat valoarea acțiunilor.

Asta în contextul în care pe 10 februarie nu s-a întâmplat nimic, iar declarațiile par să fi fost făcute cu un anumit scop. Procurorii ar trebui să ancheteze aceste declarații pentru că este ilegal și anormal ca un premier al țării să mintă despre proces, iar acțiunile unei firme să se dubleze ca urmare a unor declarații făcute de acesta.

Acțiunile Gabriel Resources s-au dublat ca valoare după declarațiile făcute de Marcel Ciolacu

Cel mai tare covrigar din România, Marcel Ciolacu, a declarat la începutul lunii faptul că România se pregătește să piardă procesul cu Gabriel Resources:

” „M-am obişnuit că notele de plată să-mi vină că şi prim-ministru pentru toate tâmpeniile făcute de către alţii. După vaccinuri… astăzi fac o şedinţă de guvern ca să contractăm o firmă de avocaţi ca să ne putem apăra ca şi alte state din Uniunea Europeană (în cauza Pfizer – n.r). Înţeleg că până pe data de 10 va veni şi o decizie definitivă în cazul Roşia Montană. Ieri, în şedinţa de Guvern, am rugat toţi colegii care deţin informaţii şi care au avizat sau nu au avizat acest proiect, toate aceste documente să fie strânse, toate documentele de la avocaţii pe care i-am avut în acest proces, astfel încât românii, cu toţii, să ştie adevărul”, a declarat, joi, Ciolacu.” c

Aceste declarații făcute de Marcel Ciolacu a dus la dublarea!! valorii acțiunilor companiei Gabriel Resources.

Fostul ministru de Finanțe: ”Marcel Ciolacu trebuie cercetat de procurori”

Într-o emisiune la BZI LIVE, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici a explicat ce se ascunde în spatele declarațiilor făcute de Marcel Ciolacu și despre faptul că nu a existat nicio decizie pe data de 10 februarie, data fiind inventată de premier:

” Marcel Ciolacu a lansat, incredibil, o dată la 10 februarie, dată la care spunea domnia sa, acum două săptămâni că urmează să se dea o decizie împotriva României pentru Roșia Montană și că pe baza acestei decizii România va pierde peste 2 miliarde de euro. Data de 10 februarie este o dată inventată de Marcel Ciolacu. De ce? Pentru că la Ministerul Finanței, instituție publică care reprezintă statul român la toate sferele internaționale, avocații de acolo nu au habar de această dată. Domnul Ciolacu, ori a vrut să manupeleze piața, ori a vrut să ascundă ceva opiniei publice, să-i trimită pe români după fentă. Nu există această dată. Undeva prin martie urmează să se pronunțe în zona de arbitraj. Nu este o decizie finală. Ce se vorbește despre Roșia Montană este o Cameră de Arbitraj nu este o decizie finală! Poate procurorii ar trebui să se autosesizeze să cerceteze declarațiile ” a explicat Eugen Teodorovici.

Așadar, Gabriel Resources și-a dublat valoarea acțiunilor după declarația făcute de Marcel Ciolacu, iar procurorii români dorm pentru că statul este deja acaparat de ciumă roșie PSD și febra gablenă PNL.

Comentarii
  • Asta e o afacere PSD-PNL! Primul care a initiat colaborarea a fost Tariceanu (PNL), in anii ’90. Apoi, Ponta (PSD) a promis in 2013-2014 ca premier celor de la Gabriel Resources/Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) legi favorabile pentru exploatare, dar in parlament acelasi Ponta a spus celor din PSD sa voteze impotriva legilor pe care chiar el le propusese! Printre cei care au votat impotriva era si Ciolacu. Si PNL a votat atunci impotriva legilor. Imediat, in 2015, RMGC a dat Romania in judecata, iar procesul se incheie acum.

Adauga un comentariu