Local

Activitate educativ-preventivă, desfășurată de polițiștii rutieri și cei de la prevenire, în Parcul Expoziției din municipiul Iași -GALERIE FOTO

Publicat: 21 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activitate educativ-preventivă desfășurată de polițiștii rutieri și cei de la prevenire în Parcul Expoziției din municipiul Iași -GALERIE FOTO
Activitatea se desfășoară în Parcul Expoziției din municipiul Iași

Astăzi, 21 august, începând cu ora 15.00, vă invităm să participați la o activitate educativ-preventivă, desfășurată de polițiștii rutieri și cei de la prevenire, în Parcul Expoziției din municipiul Iași.

Activitatea este destinată copiilor și are scopul de a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Educație rutieră în rândul micilor participanți la traficul rutier

Poliţiştii rutieri și cei de la prevenire, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași, au organizat astăzi, începând cu ora 15.00, o activitate de educaţie rutieră, dedicată celor mici.

Scopul activității a fost acela de a fi aproape de copii și de a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze importanța cunoașterii și respectării legislației rutiere.

Astfel, polițiștii le-au prezentat copiilor principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri le recomandă celor mici:

– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport)!

– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiţi pe trecerea de pietoni și nu traversați în timp ce vă aflați pe bicicletă.

– Acolo unde sunt instalate semafoare, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi traversați numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri.

Adauga un comentariu