Eveniment-Social

Activități de ordine publică și aplicare măsuri pe linia prevenirii răspândirii virusului Covid-19, la Iași

Publicat: 18 ian. 2021
Doze de vaccin și seringă
A șasea tranșă de vaccin anti-Covid-19 a ajuns în România

În perioada 11 -17 ianuarie 2021, jandarmii ieșeni au continuat misiunile de ordine publică, însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin, dar și cele de informare, prevenire și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. (Poliție și Poliție de Frontieră), sub coordonarea Instituției Prefectului, în raza de competență – jud. Iași.

În intervalul 11 -17 ianuarie au fost efectuate 217 misiuni de ordine publică, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, au fost executate 52 mandate de aducere și s-au derulat 53 activități de prevenire, în cadrul cărora cetățenii au fost informați cu privire la măsurile dispuse pentru evitarea și combaterea răspândirii virusului Sars Cov2. De asemenea, au fost efectuate 216 verificări la domiciliu în vederea respectării măsurilor de izolare sau carantină.

Aproximativ 400 de sacțiuni contravenționale

Pe timpul activităților desfășurate au fost aplicate un număr de 397 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 162.900 lei. Dintre acestea, un număr de 284 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În perioada imediat următoare se continuă misiunile de menținere a ordinii publice, în sistem mixt cu poliția, atât în mediul urban, cât și rural, însoțirea, la solicitare, a autovehiculelor care transportă dozele de vaccin.

Totodată, se va asigura ordinea publică la manifestările care se anunță a se desfășura în spațiul public.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile de protecție sanitară.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Adauga un comentariu