Din lumea filmului

Actorul Kevin Spacey a fost dat în judecată. Motivul este înfiorător

Publicat: 10 sept. 2020
Kevin Spacey a fost dat în judecată pe motiv că ar fi agresat sexual doi bărbaţi
Kevin Spacey in sala de judecata

Celebrul actor de la Hollywood, Kevin Spacey, a fost dat în judecată pe motiv că ar fi agresat sexual doi bărbaţi. Totul ar fi avut loc în anii 80 pe când cei doi aveau vârsta de 14 ani. Anthony Rapp şi C.D susţin că au fost molestaţi de către Spacey în apartamentul acestuia. Actorul a spus că nu îşi aminteşte incidentul.

Victimele susţin că au fost racolate pe când urmau cursurile de actorie predate de către starul hollywoodian în anii 80.

Kevin Spacey a fost dat în judecată pe motiv că ar fi agresat sexual doi bărbaţi

Primele acuzaţii împotriva lui Kevin Spacey au fost formulate de către Anthony Rapp în octombrie 2017. Potrivit documentelor depuse de către Rapp în această miercuri, la New York, Spacey l-a invitat pe acesta la o petrecere în apartamentul său în 1986. Tânărul, la acea vreme, a fost ademenit în patul faimosului actor de unde a reuşit să fugă în baie, iar mai târziu să iasă din apartament.

C.D., al doilea reclamant, a povestit că s-a întâlnit cu Spacey în anul 1981 pe când urma cursurile de actorie predate de acesta. La acea vreme C.D. avea vârsta de 12 ani.

Conform plângerii depuse de către recalamant, cei doi s-au întâlnit din nou pe când avea 14 ani, iar actorul l-a invitat în apartamentul lui. Acolo cei doi au întreţinut relaţii sexuale în repetate rânduri. La ultima întâlnire dintre cei doi băiatul a refuzat să întreţină raporturi sexuale şi a reuşit să plece din apartamentul actorului.

În urma abuzurilor la care au fost supuşi cei doi tineri susţin că au suferit traume psihologice.

Când Rapp a făcut primele acuzaţii în urmă cu trei ani, actorul a spus că nu îşi aminteşte incidentul şi că, dacă s-a întâmplat, a fost rezultatul unui comportament nepotrivit pus pe seama consumului de alcool.

Starul de la Hollywood nu este la primul proces

Kevin Spacey a mai fost dat în judecată şi în trecut. Acesta a fost implicat atât în procese penale cât şi civile în Los Angeles şi Nantucket. Până în acest moment actorul nu a fost tras la răspundere pentru faptele de care a fost acuzat.

Cazul din Nantucket a fost respins după ce reclamantul a invocat dreptul dat de Al Cincilea Amendament din Constituţie de a nu depune mărturie. Cel din Los Angeles – în care a fost acuzat de agresiune sexuală asupra unui maseur – a fost respins după ce reclamantul a murit din cauze naturale.

Spacey a fost, de asemenea, subiectul mai multor anchete la Londra.

Cine este Kevin Spacey

Kevin Spacey Fowler este câştigătorul a două premii Oscar. Rolurile lui Verbal Kint în 1995, în filmul Suspecţi de serviciu, şi rolul Lester Burnham din American Beauty (1999) i-au adus doua statuete. Imediat după apariţia acestui film, Spacey a primit şi o stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame.

Născut în 1959, pe coasta de Est a Statelor Unite, în New Jersey, Kevin Spacey a călătorit foarte mult în copilărie, alături de familie. Familia Fowler s-a stabilit în California, dar nici aici Kevin nu a rezistat prea mult, fiind trimis la o şcoală militară.

Nici rigorile de aici nu l-au cuminţit, el fiind exmatriculat după ce şi-a lovit un coleg în cap cu un cauciuc. În cele din urmă, a ajuns la liceul din San Fernando Valley, unde a intrat şi în echipa de teatru, iar în ultimul an de liceu a jucat rolul căpitanului Von Trapp din Sunetul Muzicii.

A intrat la colegiul din Los Angeles Valley, dar a stat puţin aici pentru că s-a întâlnit cu un fost coleg de liceu, Val Kilmer, care l-a convins să i se alăture în încercarea de a pătrunde la Juilliard, una dintre celebrele şcoli de artă teatrală şi muzicală din New York.

După doi ani de studiu însă, Kevin Spacey s-a săturat de învăţat şi a renunţat la şcoala pentru a ajunge pe Broadway. Debutul sau pe scena s-a produs în 1981, un rol secundar în Henric al Şaselea, iar primul său rol important a fost patru ani mai târziu, în Fantomele lui Ibsen.

Kevin Spacey a ţinut prima pagină a ziarelor în ultimii ani fiind dat în judecată de mai multe ori.

Actorul a fost recompensat pentru rolurile sale din filme cu steaua numărul 6801 amplasată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Adauga un comentariu