Din lumea filmului

Actorul Soumitra Chatterjee a murit. Complicațiile produse de coronavirus i-au fost fatale

Publicat: 17 nov. 2020
Actorul Soumitra Chatterjee a murit
Actorul Soumitra Chatterjee a murit în urma unor complicații produse de coronavirus

Actorul Soumitra Chatterjee a murit în urma unor complicații produse de coronavirus. Fiind o figură legendară a cinematografiei, cu peste 300 de filme la activ și colaborări cu regizori care au câștigat premii Oscar, actorul a îndurerat întreaga industrie.

La o zi de la moartea sa starul indian a fost omagiat în țara sa natală. Soumitra avea 85 de ani și devenit celebru datorită colaborării sale cu regizorul indian Satyajit Ray, recompensat cu Oscar.

Actorul Soumitra Chatterjee a murit

Starul indian a fost internat la începutul lunii octombrie în Calcutta, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. După ce rezultatul testului a ieșit negativ, actorul a mai stat internat din cauza altor probleme de sănătate rezultate în urma contaminării, potrivit presei locale.Încet, încet starea de sănătate a starului s-a deteriorat, iar duminică s-a stins din viață, a scris fiica acestuia Poulami Bose pe Facebook. Premierul Narendra Modi a scris pe Twitter că moartea legendarului actor reprezintă „o pierdere colosală pentru lumea cinematografiei şi viaţa culturală din Bengalul de Vest şi India”.

„Cinematografia internaţională, indiană şi bengali a pierdut un gigant. Ne va lipsi foarte mult”, a scris la rândul său pe Twitter ministrul-şef din Bengalul de Vest, Mamata Banerjee.

Pentru actorul megastar de la Bollywood Amitabh Bachchan, vindecat de COVID-19 în urmă cu câteva luni, Soumitra Chatterjee a fost „unul dintre stâlpii cei mai puternici ai cinematografiei”. În plus, „un suflet nobil”, a adăugat vedeta pe Twitter.

Dramă nemărginită și la Oradea

Actorul Soumitra Chatterjee a murit la 85 de ani, iar Oradea este și ea îndurerată după moartea lui George Voinese, actor la Teatrul Regina Maria.

Pe pagina de Facebook a teatrului Regina Maria, colegii actorului și-au exprimat regretul și și-au luat rămas bun printr-un mesaj emoționant de la actorul George Voinese.

„Cu multă tristețe și făcând o reverență adâncă ne luăm rămas bun de la colegul nostru, actorul George Voinese. A plecat dintre noi acum, după ce a luptat cu boala multă vreme… Cuvintele nu sunt îndeajuns pentru a exprima durerea pe care o resimțim în acest moment.

Amintirea să vă dăinui mereu în sufletele tuturor, iar fiecare răsunet de gong va purta în muzica sa puțin din vibrația spiritului său. Actor, poet, visător, dar înainte de toate un om bun, cu o blândețe aparte, așa cum lumii acesteia rar îi este dat să vadă. Îi vom simți cu toții lipsa: colegi și spectatori deopotrivă”, au scris foştii lui colegi, pe pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria.

Actorul George Voinese a murit din cauza problemelor de sănătate care s-au agravat în ultima perioadă. S-a născut în data de 17 octombrie 1952 în Oltenia, iar numele său vine de la comuna Voineasa, de unde se trage. A absolvit Institutul de Teatru Târgu-Mureş în 1982 și „a venit la Oradea că tânăr absolvent unde, cu o pauză de „rătăcire”, așa cum îi plăcea lui să îi spună, a rămas până la sfârșit…”, potrivit Elisabetei Pop.

Adauga un comentariu