Eveniment-Social

Actorul Vladimir Ciobanu, diagnosticat cu leucemie. Se află la IRO şi are nevoie de sânge pentru transfuzii

Publicat: 11 iul. 2020

Cunoscutul actor din Republica Moldova Vladimir Ciobanu, cel care l-a interpretat pe Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, a fost diagnosticat cu leucemie, iar de pe 9 iulie se află în stare gravă la Institutul Regional de Oncologie Iași. Conform persoanelor apropiate şi familiei, acesta ar avea nevoie urgentă de sânge pentru transfuzii.

„ Salutare dragi prieteni și amici, din țară și peste Prut!

Astăzi vin cu o rugăminte de ajutor, distribuiti la maxim, să fim auziți de toată lumea bună, împreună să reușim ca acest Luceafăr să ne lumineze sufletele printre noi, nu de sus.

E prea devreme!

Actorul Vladimir (Vlad) Ciobanu, interpretul lui Eminescu în filmul lui Loteanu, este internat la Iași cu leucemie și are nevoie de sânge pentru transfuzii.

Este internat cu leucemie acută la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), secția Hematologie. Va face chimioterapie și va avea nevoie de – masă eritrocitară și (mai ales) trombocite, săptămâna viitoare, începând cu luni, 13 iulie.

Donatorul e necesar să nu fi fost bolnav de hepatită și să stea bine cu tensiunea arterială. Se donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Iași, str. Nicolae Bălcescu 21 (în zona spitalului Sfântul Spiridon). Program de donare luni-vineri, între 7.00 – 13.00.

Donatorul trebuie să aibă la el buletinul de identitate și să spună că donează sânge (eritrocite sau trombocite) pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat… (vezi începutul mesajului). Apoi să meargă cu bonul (dovada că a donat) la IRO (str. General Henri Berthelot 2-4) și să lase bonul portarului de la intrare, cu mențiunea: pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la Hematologie, doctor dna Gabriela Dorohoi.

Va mulțimesc pentru receptivitate și susținere!!”, a scris Igor Cereteu pe pagina de facebook.

Reamintim faptul că actorul Vladimir Ciobanu l-a interpretat pe poetul Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul” în regia lui Emil Loteanu.

Adauga un comentariu