International

Actrița Helen McCrory a murit! Era cunoscută pentru rolurile din „Peaky Blinders” şi „Harry Potter”

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Actrița Helen McCrory a murit Era cunoscută pentru rolurile din Peaky Blinders şi Harry Potter
Helen McCrory s-a născut pe 17 august 1968, la Londra

Vineri, 16 aprilie, actorul Damian Lewis a anunțat că soția sa, Helen McCrory a murit. Actrița era cunoscută pentru rolurile din „Peaky Blinders” şi „Harry Potter”

Anunțul că îndrăgita actriță Helen McCrory s-a stins din viață a fost făcut de soțul acesteia, care a transmis că ea a luptat eroic cu o boală încurabilă și a murit, liniştită, acasă, înconjurată de un val de iubire din partea familiei şi prietenilor. Helen McCrory a jucat în serialul „Peaky Blinders” şi în trei filme din seria „Harry Potter”. Aceasta a părăsit scena vieții la vârsta de 52 de ani din cauza cancerului.

Helen McCrory a murit

Iată anunțul făcut de soțul actriței, Damian Lewis:

„Cu inima frântă anunţ că, după ce a luptat eroic cu cancerul, frumoasa şi minunata femeie care este Helen McCrory a murit, liniştită, acasă, înconjurată de un val de iubire din partea familiei şi prietenilor.

A murit aşa cum a trăit. Fără teamă.

Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre.”, a scris Lewis.

Cine a fost Helen McCrory

Helen McCrory s-a născut pe 17 august 1968, la Londra. Mama ei, Ann (născută Morgans), este galeză, iar tatăl ei, Iain McCrory (născut la 29 martie 1940), este diplomat din Glasgow. Era cea mai mare dintre cei trei copii.

A fost educată la Școala Queenswood de lângă Hatfield, Hertfordshire, și apoi a petrecut un an trăind în Italia. La întoarcerea în Marea Britanie, a început să studieze actoria la Drama Center din Londra.

Cariera sa a debutat în teatru. A jucat cu Royal Shakespeare Company şi Almeida Theatre, dar şi la Donmar Warehouse, în regia unora ca Roger Michel şi Sam Mendes.

Celebritatea lui Helen McCrory a venit odată cu interpretarea rolului Narcissa Malfoy în ultimele filme din saga „Harry Potter”.

Ulterior, a lucrat în televiziune, interpretând-o pe mătuşa Polly, conducătoarea clanului Shelby din serialul de mare succes „Peaky Blinders”.

Actrița a mai jucat în multe filme, dar memorabile au rămas „Casanova”, „The Queen”, „Becoming Jane”, „Flashbacks of a Fool”, „Hugo” şi „Skyfall”.

Helen McCrory şi Damien Lewis s-au căsătorit în 2007 şi au împreună doi copii – o fiică, Manon, născută în 2006, şi un fiu, Gulliver, născut în 2007. Au locuit în Parcul Tufnell, în nordul Londrei; o a doua casă o aveau lângă Sudbury în Suffolk.

McCrory a servit ca patron onorific al organizației caritabile pentru copii din Londra Scene & Heard.

În timpul pandemiei COVID-19, ea și soțul ei au sprijinit Feed NHS, un program de oferire a mâncării de la restaurantele de pe stradă personalului NHS și au strâns 1 milion de lire sterline pentru organizații de caritate până la începutul lunii aprilie a acelui an. A fost numită Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) în anul de onoare 2017 pentru serviciile oferite.

Adauga un comentariu