Local

Acuzată că și-a ucis cu sălbăticie amantul cu patru decenii mai în vârstă! Septuagenarul, lovit cu ciocanul pentru bătut carnea!

Publicat: 21 ian. 2020

Procurorii ieșeni au propus arestarea preventivă a unei femei de 32 de ani. Aceasta este suspectată că și-a ucis în bătaie iubitul mai mare cu 40 de ani și l-ar fi jefuit. La audieri, femeia a recunoscut comiterea faptelor. Medicii de la Institutul de Psihiatrie „Socola” au constatat că femeia a avut discernământ. Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a Roxanei Șrainer

O femeie în vârstă de 32 de ani a ajuns în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Astfel, în cursul zilei de ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea Roxanei Șrainer, sub acuzația de omor asupra unui membru de familie și tâlhărie.
Conform anchetatorilor, incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ o lună, când victima, un bărbat de 71 de ani, I.R., a decedat.

Scandal din pricina banilor

Anchetatorii ieșeni au stabilit și modul în care s-a petrecut incidentul extrem de grav. „În dimineața zilei de 14 decembrie 2019, inculpata Roxana Șrainer, în vârstă de 32 de ani, și victima I.R., în vârstă de 71 de ani (concubini) au consumat băuturi alcoolice. La un moment dat, cei doi concubini au avut o dispută legată de banii pe care îi luase inculpata de la victimă. Astfel, cei doi s-au încăierat în bucătăria locuinței, iar inculpata i-a pus piedică victimei, care a căzut. În continuare, aceasta a luat un ciocan de bătut carnea, cu care i-a aplicat mai multe lovituri, mai ales la nivelul capului, după care, folosind un cuțit, a înjunghiat victima în zona hemitoracelui stâng”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.
Conform acesteia, după ce l-a „frăgezit” bine pe iubitul cu patru decenii mai în vârstă, femeia l-a și jefuit.

„După epuizarea agresiunii, inculpata a sustras din portmoneul victimei suma de 250 de lei, după care a încuiat locuința și a plecat. Ulterior, inculpata a mers la un bar, unde a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice, până i s-a făcut rău și a leșinat, context în care a fost preluată cu ambulanța și transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului «Sfântul Spiridon», din Iași, de unde a fost preluată și internată la Institutul de Psihiatrie «Socola» Iași”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 20 decembrie 2019, după externare, femeia a cumpărat băuturi alcoolice și a mers acasă, unde se afla cadavrul victimei, în aceeași poziție în care îl lăsase.

„În momentul în care a terminat băuturile cumpărate, în jurul orei 20:15, inculpata a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și s-a auto-denunțat. Fiind audiată în cauză, inculpata a recunoscut comiterea faptelor imputate. În urma expertizării medico-legale psihiatrice, s-a concluzionat că inculpata a avut discernământ la momentul comiterii faptelor pentru care este cercetată”, a încheiat Mihaela Apostol.loading...

Adauga un comentariu