Actualitate

Acuzații grave aduse de managerul Spitalului din Găești: Valeriu Gheorghiță a aruncat 87 de doze de vaccin!

Publicat: 08 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzații grave aduse de managerul Spitalului din Găești Valeriu Gheorghiță a aruncat 87 de doze de vaccin
Managerul Spitalului Găești, Laurenţiu Beluşică

Managerul Spitalului din Găești, Laurenţiu Beluşică, aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Laurențiu Belușică consideră că nu a greșit spunând că va căuta căuta soluții pentru a nu fi nevoit să arunce doze de vaccin în situația în care cei care ar fi trebuit să se vaccineze refuză sau nu se prezintă la vaccin.

„Eu nu am aruncat nicio doză doză până acum. Iar domnia sa (n.r. – Valeriu Gheorghiță), prin sistemul pe care îl conduce, a aruncat 87! Acum să stabilească dumnealui…”, a declarat Laurențiu Belușică.

Managerul Spitalului din Găești: „Sistemul medical din România este născut și funcționează în forma din anii ‘50“

Managerul Spitalului din Găești susține că sistemul medical românesc este „o hidră urâtă, grasă, cu 7 capete, cu solzi, cu puțină uniformă militară“.

„Sistemul medical din România este născut și funcționează în forma în care există acum, cu foarte mici modificări, din anii ‘50. El ăsta este. Și eu mi l-am imaginat ca pe o hidră urâtă, grasă, cu 7 capete, cu solzi, cu puțină uniformă militară, și mă refer la anumite lucruri, dar nu contemporane, cu puțin halat de medic, dar puțin, și vechi și vai de mama lui, cu o robă de honoris causa, și mă refer la învățământul medical care aparține aceluiași sistem și de care nimeni nu zice nimic. Și nu poate fi vorba că m-aș referi la o persoană anume. Mă refer la o chestie care plutește în jurul nostru…“, a menționat Laurențiu Belușică.

Problemele sistemului medical din România

Managerul Spitalului din Găești a povestit ce probleme a întâmpinat cu sistemul medical din România în calitate de rudă a unui pacient.

„Zilele trecute, trezit din somn noaptea la 3, sunt rugat de un membru de familie: «Du-mă la stomatologie, la Urgențe, în București, pentru că am un abces dentar și nu mai pot dormi». Normal, în mașină, și am ajuns acolo. Ne-a întâmpinat un portar în stradă. «Ce problemă aveți? Nu am spus cine sunt… Am și eu o urgență, un abces dentar.. Abces dentar? Stă și se gândește… Da, e urgență!». Își ia telefonul, se preface că formează un număr, și începe să vorbească. «Domnule doctor, mă iertați că v-am trezit din somn. E la poartă un domn care zice că are un abces dentar. Da, e urgență! Am înțeles! Să trăiți!».

Se întoarce la mine și spune: «Ne pare rău! La ora asta avem în tratament un pacient cu COVID, nu puteți intra, după care sterilizăm, și ne vedem dimineață la 6». Și eu întreb: «Și eu ce fac? Stau în stradă?». La care el: «E cu COVID, nu se poate!», Eu: «Sunt director de spital, și pentru bolnavii mei eu am cumpărat un cort pentru așteptare! Uite, plouă, e frig! Cum facem?» «A, da? Sunteți director? Stați să vedem!» «Nu mai avem ce vedea, mă duc în altă parte». Și ne-am dus la un privat care ne-a vorbit foarte frumos, am dat 250 de lei, ne-a rezolvat abcesul, am stat la căldură, nu am stat la coadă… Ăsta e sistemul medical din România!“, a mai spus Laurențiu Belușică.

Adauga un comentariu