National

Acuzații grave după incendiul de la ATI Piatra Neamț

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzații grave după incendiul de la ATI Piatra Neamț
Aparținătorii pacienților de la ATI Piatra Neamț acuză cadrele medicale

Incendiul de la secţia de Terapie Intensivă, din Neamţ, s-a soldat cu 11 decese şi 6 persoane rănite. Familiile pacienţilor internaţi la ATI Piatra Neamț aduc acuzaţii grave.

Conform afirmaţiilor unei femei care şi-a pierdut tatăl, personalul medical îi închidea apelul telefonic, atunci când suna pentru a se interesa de pacient.

“Am fost anunţaţi aseară, la ora 23:00, că a decedat. Noi speram să fi fost la etajul 3, că am înţeles că au fost transferaţi”, a declarat fiica pacientului mort la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

Timp de 4 zile, cadrele medicale au refuzat să-i dea vreo informaţie despre starea de sănătate a tatălui său. Acesta este unul din motivele pentru care, acum, femeia aduce acuzaţii grave.

“Sistemul este mort! Sun, să aflu că tata e la Reanimare şi îmi închide telefonul. Domne, dar fă-ţi un program să poată să sune aparţinătorul dacă are nevoie de ceva”, a mai spus fiica pacientului decedat.

“Dacă îl laşi, îl laşi că nu te interesează. Sun, îi deranjez… Şi acum, aşa mult i-am deranjat, că a luat foc”, a adăugat fiica pacientului decedat.

Bilanţ incendiului de la Piatra Neamţ

Reamintim că un incendiu puternic s-a produs sâmbătă seara, în secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ. S-a soldat cu 11 decese. Medicii şi asistentele care au sărit în ajutor au suferit şi ei răni. În stare gravă se află medicul Cătălin Ioan Denciu, care i-a scos pe pacienţii din celălalt salon. În acest moment se află la spital în Belgia, iar medicii de acolo spun că e posibil să îşi revină. Conform declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, următoarele 3 zile sunt critice pentru pacient.

Adauga un comentariu