Actualitate

Starea de sănătate a eroului din tragedia de la Piatra Neamț. Nelu Tătaru: „Sunt critice cele trei zile”

Publicat: 16 nov. 2020
dr. Cătălin Ioan Denciu, eroul din incendiul de la Piatra Neamț
dr. Cătălin Ioan Denciu, eroul din incendiul de la Piatra Neamț

Ministrul Sănătății, Nelu Tătăru, a transmis detalii de ultimă oră vis a vis de starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze pacienții de la Spitalul din Piatra Neamț. Oficialul susține că starea doctorului este stabilă. Ministrul a ținut să precizeze faptul că în urma evaluării făcute duminică dimineața, 15 noiembrie 2020, la Spitalul Floreasca, acesta avea arsuri pe circa 70-75% din suprafața corpului.

„A ajuns ieri în jurul orei 12. S-a efectuat o procedură de dializă, s-a efectuat echilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Sunt critice cele trei zile. Este o procedură de protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura”, a spus ministrul.

Medicul de la Piatra Neamț a fost transferat în Belgia, la un spital specializare și are arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75 la sută din suprafața corporală.

„El primele intervenții le-a suferit la Floreasca. S-a făcut și o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamț evaluarea era de 40% arsuri de 1,2,3 și 4, la Floreasca evaluarea era de 70-75% arsuri de gradul 2 și 3”, a mai spus ministrul Sănătății.

Adauga un comentariu