Local

Acuzații grave la adresa Delgaz Grid! Corneliu Dima: „Mă pun să plătesc branșarea, iar un branșament costă peste 5.000 de lei!”

Publicat: 03 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Acuzații grave la adresa Delgaz Grid Corneliu Dima Mă pun să plătesc branșarea iar un branșament costă peste 5.000 de lei
Cu toate că trebuiau să benefieze de branșament gratuit, unii locuitori ai comunei Țuțora au fost puși să plătească peste 5000 lei

Un locuitor din comuna Țuțora, județul Iași, îi acuză pe cei de la Delgaz Grid că vor să scoată banii de branșament din buzunarul lui. După ce a făcut toate demersurile pentru a beneficia de branșare gratuită, Dima Corneliu, un locuitor al comunei Țuțora, a fost înștiințat de către cei de la Delgaz Grid că pentru a beneficia de gaz trebuie să plătească. Un branșament costă peste 5.000 de lei. Primarul comunei Țuțora, Cristinel Albu, susține că toți cetățenii din zona respectivă urmau să beneficieze de branșament gratuit

În urmă cu 2 ani de zile, Primăria Țuțora a demarat un proiect de extindere a conductelor de gaz în comună. Toți cetățenii care doreau să beneficieze de gaz natural aveau obligația să depună o cerere la sediul primăriei pentru a beneficia de branșament gratuit din partea Delgaz Grid.

Cu toate că au depus cererile respective, unii locuitori nu au fost luați în calcul și nu au fost cuprinși în proiectul respectiv. Aceștia au rămas șocați când au aflat că pentru a fi racordați la conductele de gaze naturale trebuie să plătească nu mai puțin de 5.000 de lei.

Oamenii sunt disperați: „Un branșament costă peste 5.000 de lei!“

cladire
Primăria Țuțora susține că toți locuitorii care au depus cereri în anul 2021, trebuiau să beneficieze de branșament gratuit. Proiectul de extindere a fost făcut din fonduri locale

După ce a fost început proiectul de extindere a conductelor de gaze naturale din comună, Corneliu Dima susține că a făcut toate demersurile pentru a beneficia de branșament gratuit.

„În 2021, Primăria Țuțora a întocmit un proiect de a aduce gazul în comună. Toți locuitorii care doreau să se branșeze gratuit la gaz trebuiau să facă cerere. Am făcut cererea, cu ajutorul celor de la primărie, în noiembrie 2021”, declară Corneliu Dima.

Proiectul a fost realizat în anul 2021, iar toți cei care au făcut cereri pe parcursul anului respectiv ar fi trebuit să beneficieze de branșament gratuit. Ulterior, legea s-a schimbat, iar, începând cu anul 2022, toți locuitorii comunei care au făcut cereri de branșare au avut de plătit pentru aceste servicii în funcție de complexitatea lucrării și distanța proprietății față de conducta principală de gaz.

„Au spus că mă costă peste 5.000 de lei pentru că țeava este pe partea cu gardul meu. Dacă ar fi fost peste stradă, lucrarea ar fi fost mai complexă, iar costurile ar fi ajuns la 10.000 de lei. Foarte mult pentru un metru de țeavă. M-au pus să fac o nouă cerere. Toți vecinii de pe strada mea au beneficiat de branșare gratuită, cu excepția mea”, mai declară Corneliu Dima.

Delgaz Grid profită de modificarea legii și vrea bani de la cetățeni

 foaie a4
Corneliu Dima, locuitor al comunei Țuțora susține că a depus cererea în noiembrie 2021, iar cei de la Delgaz Grid au luat act de aceasta

Primarul comunei Țuțora, Cristinel Albu, declară că toți locuitorii trebuiau să beneficieze de branșament gratuit.

„Noi am înființat rețeaua de gaze din fonduri locale, în parteneriat cu distribuitorul de gaz. Conform contractului, toți cetățenii care au făcut cereri în anul 2021 trebuiau să beneficieze de branșamente gratuite. Noi am mai întâmpinat probleme cu Delgaz Grig. Aceștia profită că s-a modificat legislația și încearcă să scoată bani de la cetățeni”, declară Cristinel Albu.

Cu toate că legislația a fost modificată și firmele de utilități sunt obligate să facă branșamentele din fonduri proprii, acestea cer în continuare bani de la cetățeni. Delgaz Grid practică tarife exorbitante pentru nivelul salariilor din Iași și susțin că un branșament costă peste 5.000 de lei.

Comentarii
  • Din păcate acești așa zisi investitori… care de fapt nu sunt investitori ci prăduitori au luat în concesiune rețeaua de distribuție pe care o extind primăriile din banii cetățenilor și oamenii din banii lor motivând că nu este rentabil să extindă rețeaua pt câteva case….fac profituri uriașe cu mana de lucru ieftină și externalizează profiturile.E ca și cum statul var concesiona o clădire pe care voi ca investitori o transformați în magazin și primăria vine și vo extinde din banii cetățenilor și oamenii o mai extind și ei din banii lor.Buna afacere

Adauga un comentariu