Actualitate

Acuzaţii grave la adresa Guvernului PNL! Au blocat un proiect de aproape 2 miliarde de euro

Publicat: 19 iul. 2020
Daniel Florea
Daniel Florea

Primarul social-democrat al Sectorului 5, Daniel Florea, a adresat, duminică, o ”somaţie publică” Executivului de a revoca hotărârea de guvern prin care a luat „samavolnic, ilegal şi neconstituţional” din administrarea Consiliului Sector 5 „110 hectare de teren” şi le-a trecut în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

„Aş vrea să încep prin a soma public Guvernul cinic, laş, incompetent, mincinos şi hoţ al PNL să revoce hotărârea de guvern prin care a luat samavolnic, ilegal şi neconstituţional, în totalitate, din administrarea Sectorului 5 110 hectare de teren pe care se dezvoltă cel mai mare proiect de regenerare urbană şi de dezvoltare urbană din Europa Centrală şi de Est din ultimii 30 de ani. Valoarea proiectului este de 1,8 miliarde de euro şi întreaga strategie este făcută în colaborare cu Banca Mondială.

Avem un parteneriat semnat în martie 2018

Avem un parteneriat semnat în martie 2018. Unul dintre punctele parteneriatului este exact dezvoltarea zonei Antiaeriană și transformarea acesteia într-un pol de dezvoltare cu locuințe, cu sală polivalentă, cu maternitate, cu bazin olimpic de înot, cu clădiri de birouri și cu un drum care este prima parte a Inelului median de circulație a Capitalei.

Acest proiect a fost prezentat de noi, împreună cu Banca Mondială, cu Camera de Comerț Româno-Germană, cu BERD, la cele mai mari târguri imobiliare de profil, la MIPIM Cannes, Franța, și la EXPO REAL Munchen, în Germania. În ultimii doi ani, el a atras foarte mulți investitori și finanțatori. În momentul în care trebuia implementat a fost oprit total ilegal de către Guvern. Mai mult decât atât, aș vrea în partea a doua să mă refer la faptul că domnul președinte a atacat drept neconstituțională o lege prin care 7,4 kilometri liniari de cale ferată dezafectată, plină în acest moment de gunoaie, de șobolani și de ambrozie, aflată în administrarea Ministerului Transporturilor și a CFR, ar fi urmat să treacă și să o transformăm într-un bulevard cu patru benzi și cu tramvai, pentru a putea să regenerăm toată zona Ferentari.”, a declarat Florea într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Guvernul a decis trecerea unei suprafeţe de 87 de hectare de teren amplasat în zona Ghencea în subordinea MApN

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, trecerea din administrarea Consiliului Local al Primăriei Sector 5 în cea a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a unei suprafeţe de 87 de hectare de teren amplasat în zona Ghencea, a anunţat, joi, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„În această şedinţă de guvern a fost aprobat un proiect de hotărâre pentru revocarea dreptului de administrare de către Consiliul Local al Sectorului 5 al municipiului Bucureşti asupra unei suprafeţe de 87 de hectare şi constituirea dreptului de administrare pentru această suprafaţă către MApN. Este vorba despre un proiect imobiliar aprobat printr-o HG în 2015 în cartierul Ghencea din Bucureşti, în suprafaţă de 87 de hectare. La vremea respectivă, autorităţile s-au angajat că vor dezvolta un proiect imobiliar din care aproximativ 50% dintre locuinţe vor reveni angajaţilor din structurile MApN, angajaţilor din structurile de apărare. Din 2015 până-n prezent proiectul nu a avansat, dimpotrivă, a fost realizat un singur studiu de fezabilitate, pentru aproximativ 24 de locuinţe pentru angajaţii Primăriei Sectorului 5”, a declarat Ionel Dancă la finalul şedinţei de guvern.

Comentarii
  • Lasa ca vin acusi rezistoizii aia din romania educata a Dulapului si zic ca sa e bine asa, apoi fac un cor pe voci cu behaiala peeeseeedeeee si totut e perfect …o ro-ma-ni-e nooorrr-maaaaaa-laaa (amuzat este ca PNL-ul behaia ca el e cu investiiile si asta va salva romania-colonia).

Adauga un comentariu