Actualitate

Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tg. Jiu. O pacientă cu complicaţii postnatale nu ar fi fost consultată

Publicat: 10 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tg. Jiu. O pacientă cu complicaţii postnatale nu ar fi fost consultată
Cadrul medical afirma însă că ar fi consultat pacienta şi că nu ar fi fost nicio urgenţă

Noi probleme întâmpinate în spitalele din România. O pacientă care născuse recent aduce grave acuzaţii unui medic ginecolog. Acesta, care se afla de gardă, ar fi refuzat să ofere consultaţii femeii care avea complicaţii postnatale.

Cadrul medical afirma însă că ar fi consultat pacienta şi că nu ar fi fost nicio urgenţă.

Medic ginecolog de la Spitalul Tg. Jiu, acuzat că nu şi-a făcut treaba

Medicul ginecolog Adrian Tetileanu, ar fi refuzat să consulte, sâmbătă, 8 ianuarie 2022, în timp ce se afla de gardă, o pacientă care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a unității medicale.

De precizat faptul că tânăra a născut în urmă cu două săptămâni, prin cezariană, iar din cauza unor probleme postnatale a ajuns, de urgență, la UPU, numai că medicul Tetileanu, șeful secției de Obstretică – Ginecologie din cadrul unităţii spitaliceşti, nu i-ar fi acordat îngrijiri medicale și a trimis-o la medicul cu care a născut.

Situaţia, expusă pe o reţea de socializare

Situaţia din cadrul unităţii medicale a fost expusă pe reţeaua socială Facebook, de un tatăl pacientei, un fost consilier județean. Acesta a explicat cum fiica sa a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu-Jiu și spune că va sesiza conducerea unității medicale

Medicul, de asemenea, s-a apărat tot pe Facebook și a publicat un mesaj prin care a povestit ce s-a întâmplat când tânăra s-a prezentat la spital.

„Ţinând cont de amploarea pe care a căpătat-o cazul Prunariu în media în ultimele 24 h, doresc să vă expun desfăşurarea evenimentelor pentru a înţelege situaţia reală şi nu modul distorsionat în care a fost prezentat: Pe parcursul gărzii, a sosit o pacientă care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni în alt spital, pentru o consultaţie privind complicaţiile leuziei, în special disconfortul prezent la nivelul sanului.

Pacienta a sosit însoţită de mama , dar din cauza restricţiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urmă i-a fost interzis accesul în secţie, pacienta fiind consultata singură, în prezenţa asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am văzut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat că nu reprezintă o urgenţă şi că prezintă diagnosticul de angorjarea mamara,adică furia laptelui declanşată în timpul procesului de alăptare ce o îngrijoră.

I-am făcut şi recomandarea că luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariană, să fie monitorizata în continuare. I-am explicat ce are de făcut, să golească sânii şi să ia antiinflamator la nevoie, în caz de temperatură crescută şi nu necesită nici internare. Astfel, pacienta a fost consultata şi informata privind problemă ce o deranja nefiind adevărat faptul că nu am consultat-o aşa cum s-a propagat în tot spațiul media”, a transmis medicul ginecolog.

Ce a transmis conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg. Jiu

După expunerea situaţiei din cadrul spitalului, conducerea a transmis un comunicat.

„În cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, prin dispoziția managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate în mass-media. După analizarea faptelor și a documentelor medicale, membrii comisiei vor prezenta concluziile într-un raport care va fi făcut public. Termenul de finalizare a raportului și de prezentare a concluziilor va fi 17 ianuarie 2022”, se arată în comunicatul transmis de conducerea unităţii medicale.

Un alt spital din România a fost în atenţia presei, după ce angajaţii au făcut o afacere cu o firmă de pompe funebre. În altă ordine de idei, un medic din Cluj Napoca a demisionat, după ce mai multe nereguli au fost descoperite în spital.

Adauga un comentariu