Titlurile zilei

Adevărul iese la iveală! Dezvăluiri tulburătoare despre medicii de familie din zona Dancu: „Cer bani pentru biletele de trimitere!“

Publicat: 02 dec. 2022
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Adevărul iese la iveală Dezvăluiri tulburătoare despre medicii de familie din zona Dancu Cer bani pentru biletele de trimitere
În programul afișat pe ușa cabinetului este notată ziua de lucru a doctoriței de familie, aceasta nu este acolo

Persoanele care sunt înscrise la medicii de familie din zona Dancu sunt foarte nemulțumite de faptul că își găsesc foarte rar doctorii la cabinet, iar asistentele sau medicii de gardă, care mai rămân în unitate, nu pot ajuta pacienții în niciun fel. Mai mult decât atât, o ieșeancă susține faptul că nu li se eliberează trimiteri sau rețete fără a primi bani

O ieșeancă ce locuiește în Dancu, fiind înscrisă la dr. Lăcrămioara Maria Dediu Grămadă, este indignată de faptul că-și găsește foarte rar medicul de familie la cabinet.

o poza Centrul de Permanenta Dancu
Ana Georgiana Neculau este o ieșeancă, care locuiește în Dancu și este nemulțumită pentru că nu-și poate rezolva problemele la medicul său de familie niciodată

Dezvăluiri tulburătoare despre medicii de familie din zona Dancu

o poza cu DSP Iași
Lăcrămioara Maria Dediu Grămadă este medic și coordonator în cadrul Centrului de Permanență „Sf. Nicolaie” din comuna Holboca. Programul de lucru al angajaților unității sunt vizate de către DSP Iași

Ana Georgiana Neculau este o ieșeancă ce locuiește în Dancu și este nemulțumită pentru că nu-și poate rezolva niciodată problemele la medicul său de familie din cauza faptului că acesta nu rămâne în unitate pe întreaga durată a programului afișat pe ușa cabinetului.

„Nu își respectă programul. Medicul spune că nu îi merge sistemul și pleacă în timpul programului”, mărturisește Ana Georgiana Neculau.

Pe lângă programul zilnic al doctorilor există și un program în care sunt notate gărzile medicilor unității din Dancu, însă femeia susține că de câte ori a mers, în funcție de datele notate pe acel program, nu a găsit-o pe doctorița ei, Lăcrămioara Maria Dediu Grămadă.

„La cabinetul la care sunt acum înscrisă găsesc doar un asistent, care spune mereu că doamna doctor este plecată la o urgență, chiar dacă ea are programare”, adaugă femeia.

Ana Georgiana Neculau povestește și faptul că medicii solicită câte o sumă de bani din partea pacienților pentru a li se elibera prescripții medicale sau bilete de trimitere.

„Alt medic nu îți dă trimitere sau rețete, fără 5-10 lei! Și mai este un cabinet nou deschis, în care nu găsești pe nimeni. Asta, deși au un program. Dacă găsești, nu își fac treaba cum trebuie”, povestește femeia.

Niște pacienți susțin faptul că s-au transferat de la medicul de familie Elise Michaela Smilovici, pentru că acolo li se percepeau bani, chiar și pentru eliberarea rețetei lunare, astfel că s-au înscris la Lăcrămioara Maria Dediu Grămadă. Și aceștia afirmă că de cele mai multe ori nu o găsesc în cabinet, dar sunt mulțumiți că pentru rețetele lunare nu li se percep taxe.

„Am fost la doctorița Elise Michaela Smilovici și acolo trebuia să dau bani pentru rețeta lunară. Am găsit acest cabinet, unde este doamna doctor Dediu. Sunt puțin mai mulțumită decât de celălalt medic. Aici nu dăm bani pentru rețete, dar nu o găsim tot timpul în cabinet și asistentul ei ne spune că e la urgențe sau că are ceva de rezolvat și mă amână pentru altă zi.

Prefer să vin mai des și să dau de ea, decât să dau bani lunar. Și așa că am o pensie mică și uneori nu-mi rămân bani nici de pâine”, zice o pensionară care este înscrisă la doctorul de familie Lăcrămioara Maria Dediu Grămadă.

 o poză cu programul de pe ușă
Directorul Direcției de Sănătate Publică Iași a aprobat și semnat programul gărzilor și al zilelor de muncă din luna noiembrie, însă doctorița Lăcrămioara Maria Dediu Grămadă este acuzată că nu-și respectă îndatoririle

Dr. Lăcrămioara Maria Dediu Grămadă nu este găsită de pacienți în timpul programului afișat

o poză cu programul gărzilor din luna noiembrie a medicilor din Centrul de Permanenta Dancu
Cu toate că în programul afișat pe ușa cabinetului este notată ziua de lucru a doctorului de familie, aceasta nu este acolo, iar asistenții ei transmit de fiecare dată pacienților că medicul este la urgențe și nu se pot elibera rețete

Cu toate că în programul afișat pe ușa cabinetului este notată ziua de lucru a doctorului de familie, acesta nu este acolo, iar asistenții transmit de fiecare dată pacienților că medicul este la urgențe și nu se pot elibera rețete.

„Chiar ieri am fost la cabinet și nu era doamna doctor, iar asistentul a spus că nu se dau rețete. Mereu ni se spune că este plecată la urgențe”, mai zice Ana, mamă a doi copiii, care are nevoie de sprijinul medicului de familie.

Dr. Lăcrămioara Maria Grămadă Dediu, din cadrul Centrului de Permanență „Sf. Nicolaie”, a negat acuzațiile pacienților, spunând că plecările ei de la cabinet ar fi justificate.

„De exemplu, am de luat biletele pentru rețetele verzi de la DSP, care au program până la ora 11:00. Cum aș putea să iau rețetele verzi, cu parafa și cu ștampila, dacă sunt la cabinet?! Dacă merg să-mi iau rețete verzi, trebuie să-mi schimb programul pentru două ore, cât lipsesc? Primesc toți pacienții și niciunul nu-și face programare. Pe mine mă sună mulți oameni după program.

Noi, după ora 15:00, începem gărzile și foarte mulți mă caută la cabinet după acea oră. Dar programul nu mai este la fel cum era înainte să cumpăr cabinetul. Nu cred că n-am fost găsită în zilele de gărzi. Ori eram la domiciliu, prin apropiere. Stau zile întregi la cabinet. Marți și joi sunt de gardă și rămân până miercuri și vineri, la amiază. Iar despre bani, probabil mă confundați. Le fac tratamente cu medicamentele și materialele mele, nu le iau niciodată niciun ban.

Nu le iau nici pe concedii, adeverințe medicale, trimiteri și alte documente. Că nu m-au găsit la cabinet o dată sau de două ori, e posibil, pentru că fie eram plecată la domiciliu, fie eram în afara programului de muncă, dar de luat bani, n-am făcut niciodată lucrul acesta”, spune dr. Lăcrămioara Maria Grămadă Dediu în legătură cu acuzațiile aduse medicilor de familie din zona Dancu.

Comentarii
  • Bună ziua. Din păcate, serviciile d-nei doctor lasă de dorit. Anul trecut, am vrut să îmi înscriu toată familia, având în vedere faptul că eram mutați recent în Dancu. Menționez că avem un bebeluș, pentru care la primul consult nu a folosit nici măcar o banală rolă de hârtie pe canapeaua din cabinet. Aceeași situație-lipsa elementară a normelor de igienă- am întâlnit-o și la un alt cabinet din Dancu, de pediatrie. Totodată, și-a manifestat reticența cu privire la vaccinul Rotarix. Din păcate, am avut sentimentul că nu stăpânește informațiile cu privire la schema suplimentară de vaccinare. De evitat..
    Am renunțat la serviciile D-ei, preferând să mă deplasez la celălalt dr de familie, din Copou. Și totuși plătim niște servicii. Cel puțin așa reiese de pe statul de plată.
    Semnează,
    O pacientă nemulțumită

  • Bine ca aveti gura doar la medicina de familie si nu mai puteti de nemultumiri. Prin spitale nu scoateti un sunet probabil vi se pare normal sa fie asa cum este.Va mai dati si cu parerea in ceea ce priveste competenta medicilor,doar vi se permite orice.E liber puteti merge oriunde si oricind doriti ,nu va ingradeste nimeni optiunea de a alege un medic.Dar asa e la noi,toti analfabetii isi dau cu parerea si improasca cum stiu ei mai bine,eu v-as da in judecata pentru calomnie.

  • Pentru DSP,
    V-ați simțit lezat(a)? Când nu știi să explici schema de vaccinare suplimentară, cred că spune multe despre capacitatea și pregătirea profesională, nu?

    Cu privire, la invectivele lăsate din mesajele Dvs., se citește (in)cultura. Termenul,, analfabet” folosit cu sens peiorativ, denotă lipsa crasă de instrucție. Expresia,, aveți gură” transpare o doză acută a lipsei bunului simț. Dar, probabil atât se poate..

    P. S. pentru cât plătim lunar la CAS, mi se pare firesc să fie măcar o rolă de hârtie în cabinet, când dezbraci un bebeluș. Și de bun simț!! Nu ne rămâne decât să mergem la alte cabinete unde ești tratat,, omenește! „.
    O zi plăcută!

  • Instructia deserveste unitatile militare nicidecum pe cele de invatamint. Asta va lipseste,instructia. Nu trebuie sa demonstrati on line calitati lingvistice care vizibil nu exista. Si da,vorbim de analfabetism functional.

  • Pentru DSP,
    Consultați cu încredere un dicționar. Chiar este util. Pe site-ul dexonline.ro, prima explicație vizează domeniul de activitate al instrucției în învățământ. Este polisemantic.
    Dacă tot oferiți sfaturi nesolicitate, vă rog să vă vedeți,, bârna”🤭. În prima frază, lipsește virgula din fața lexemului,, nicidecum”.
    Cu privire la abilitățile lingvistice, consider că nu meritați să vă răspund. Referitor la exprimarea opiniei privind competența profesională, dreptatea este doar pentru lei, nu? Dvs. aveți căderea morală, însă un pacient, nu!? Voi opri dialogul aici. Este inutil. Doar atât se poate…

    Mult succes! Cu cât știm mai multe, cu atât ar trebui să conștientizăm că știm de fapt puțin..
    P. S. Trag nădejdea că pacienții știu să aleagă un profesionist, chiar în pofida deplasării în oraș!

  • Ce ma distreaza combativitatea asta indirjita :)) Eu sint liber(a), dvs. parca aveati un copil de ingrijit nu de facut analiza pe text :)) Punct. ( fara virgula :))) )

  • Adevarul e ca medicii de familie cam trag chiulul ,iar de consultatii ce sa mai vorbesc?am peste 60 de ani pensionar si de la pandemie incoace medicul de familie nu mi a luat odata tensiunea sta la distanta de minim doi metri si mi da trimitere la medicul specialist pentru orice raceala .si cind te gandesti la ce salarii ridica iar pe asistente le platesc cu 2 lei

  • dsp las o mai moale ca sint multi medici de famile care nu sint rai si nu sint buni ,pur si simplu lipsesc de la slujba.Daca esti medic imi inchipui cit esti de rea (nu cred ca rau).Si vis a vis de ce ai spus de medicii din spitale eu nu am gasit unul care sa nu fie preocupat de ce face si mai ales nu mi s a solicitat spaga deloc.

  • D-le Pietrica,nu sint medic dar am multi prieteni in domeniu. Inclusiv medicul de familie pe care nu l-am ales sa fie linga casa ci prin recomandari ,tocmai pentru competenta.Alegi,esti multumit. Nu alegi,’descarci’ on line,anonim fiind.Fiecare cum poate.Va urez sa va bucurati multi ani de acum inainte de sistemul nostru de sanatate.

  • Cand alegi sa locuiesti in astfel de zone, accepti si neajunsurile care vin la pachet cu pretul mic al locuintei: noroaie, timp pierdut cu transportul, scoli de doi lei, vecini oieri, aprozare care vand pasta de dinti si felceri care se dau medici.

  • Și totuși? D-l Iulian Grămadă nu este medic veterinar? Știm că are cabinet în Tomesti. Ce studii a finalizat pentru a putea asigura mentenanță la Centrul de Permanență?

  • Bănuiesc că tu locuiești într-o zonă de drogați….că nu pot să-mi dau seama cum de poți scrie asemenea tâmpenii….
    Ce treabă are calitatea serviciului prestat și profesionalismul cu zona?Adică în funcție de zonă se distribuie profesionalism și servicii bune?
    Aprozare care vând pasta de dinți?:)))))
    Bănuiesc că îți faci cumpărăturile de la Kaufland care tot un aprozar care vinde pasta de dinți este….:))))

Adauga un comentariu