Frumusete

Adevarul nespus despre pedichiura cu pesti

Publicat: 07 iun. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adevarul nespus despre pedichiura cu pesti
7

Pedichiura cu pesti reprezinta una dintre tendintele ciudate care au luat amploare in cultura populara in ultimii ani. Acest tratament de beauty este ca o pedichiura, numai in masura in care picioarele tale intra intr-o cada cu apa. Din acel moment, lasi pestii sa se ocupe. Insa iata mai multe lucruri pe care ar trebui sa le stii despre pedichiura cu pesti! Ce ar trebui sa stii despre pedichiura cu pesti?

1. Pestii se hranesc cu pielea moarta. Care este primul tau gand cand auzi ca pestii sunt folositi pentru a-ti exfolia pielea? Se folosesc de corpul tau pentru pranzul lor. Tratamentul acesta nu este din punct de vedere tehnic o pedichiura. In schimb, implica scufundarea picioarelor in apa plina cu pesti mici, care mananca pielea moarta. Acesti pesti sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a exfolia si manca pielea moarta fara a afecta in vreun fel pielea sanatoasa. Pestii Garra rufa nu au dinti, asa ca nu musca pentru a indeparta pielea moarta de pe picioare. Imagineaza-ti acesti pesti ca fiind mii de aspiratoare mici, sub apa, atasate la picioarele tale.

2. Se simte ciudat. Ai stat vreodata cu picioarele in apa, pe o barca, si ai simtit cum te ating pestii? Daca da, stii deja ca este un sentiment ciudat. Acum imagineaza-ti ca multi pesti fac asta in acelasi timp. Chiar si cu analogia cu aspiratoarele de mai sus, ar putea fi greu sa iti imaginezi exact cum se simte pedichiura cu pesti.
Pentru unii oameni, senzatia poate fi una obisnuita. Iar clientii afirma ca au picioarele mai moi si mai curate dupa aceasta experienta. Unii oameni rad pana le dau lacrimile si nu le vine sa creada ca pot cumpara acest lucru. 

3. Exista unele beneficii potentiale. Daca poti rezista la acea senzatie ciudata prin care este indepartata pielea moarta, ai putea profita de anumite beneficii reale. Acesti pesti pot ajuta la stimularea fluxului sanguin, la imbunatatirea circulatiei, la stimularea punctelor de acupunctura, la ameliorarea mirosului picioarelor, la tratarea infectiilor fungice. Insa niciunul dintre aceste beneficii nu a fost dovedit stiintific. Un studiu de dimensiuni reduse din 2006 a constat ca utilizarea pestilor pentru a trata psoriazisul impreuna cu radiatiile ultraviolete a fost o optiune viabila de tratament, cu putine efecte adverse, insa nu a fost testata doar eficacitatea pestilor Garra rufa. De asemenea, merita mentionat faptul ca studiul a fost efectuat intr-o unitate medicala, nu intr-un spa sau salon de infrumusetare, asa ca nu se stie daca aceleasi beneficii pot fi intalnite si la spa.

4. A fost interzisa in mai multe state. In timp ce riscurile si beneficiile tratamentului se afla inca in dezbateri, fiecare stat se ocupa de propriile reglementari cu privire la pedichiura cu pesti si cel putin zece tari au interzis aceasta practica. Interesant este ca acest lucru nu este datorat doar potentialelor preocupari de sanatate sau privind bunastarea pestilor, desi sunt importante si acestea. Din cauza faptului ca pestii acestia nu se regasesc peste tot, fiind nativi din Turcia, Iordania, Iran si alte parti ale Eurasiei, prezinta un risc pentru ecosistemele salbatice. Marimea si dieta pestilor ar putea sa concureze cu speciile salbatice native. Acest lucru inseamna ca, daca pestii ar intra in apa, ar putea lua sursa de hrana a altor pesti, perturband echilibrul ecosistemului. Merita o pedichiura acest lucru? Nu si in statele in care este interzisa.

5. Trebuie sa o eviti daca suferi de anumite afectiuni. In ciuda faptului ca aceasta pedichiura a fost folosita pentru tratarea psoriazisului, doctorii au recomandat ca pacientii care au probleme cu imunitatea sau care au psoriazis, diabet si alte afectiuni medicale sa evite pedichiura cu pesti, deoarece sunt expusi unui risc crescut de infectii ale pielii in general. Desi nu sunt cunoscute rapoarte despre infectii sau boli care sa provina de la pedichiura cu pesti de la spa, chiar si baile tipice din saloanele de unghii au fost corelate cu focare de infectii. Deci daca esti deja predispus la infectii din cauza unei alte afectiuni medicale, probabil ca este mai bine sa asculti sfaturile medicilor si sa eviti cu desavarsire pedichiura cu pesti.

6. Cat de curata este gura unui peste? Din pacate, din moment ce pestii nu pot fi sterilizati si costa mult, este posibil sa fie reutilizati de mai multe ori intre clienti. Acest lucru inseamna ca pestii reprezinta teoretic un risc de raspandire a infectiilor cutanate intre clienti. Ingrijorarea cu privire la salubritate, curatenie si potentiala raspandire a bolilor si a infectiilor exista. Ca sa nu mai spunem ca si pestii pot purta boli. Unele rapoarte au aratat ca pestii acestia au anumite tulpini de bacterii streptococice si pot purta bacteriile si in apa in care sunt transportati.

sursa: eva.ro

Adauga un comentariu